“Τέλειο συμπλήρωμα ο Παπανικολάου”

Ο ασίσταντ κόουτς των Rockets Chris Finch μίλησε για τον Κώστα Παπανικολάου και τόνισε ότι στο Houston περιμένουν πολλά από τον 24χρονο Ελληνα φόργουορντ.

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν πήγε στους Rockets για να κάθεται στον πάγκο, να δίνει high-five στα τάιμ άουτ και να κουνάει πετσέτες. Ούτε οι “ρουκέτες” όμως του προσέφεραν 4,8 εκατομμύρια δολάρια (τόσα θα πάρει τη σεζόν 2014-15) για να έχει μία από τις καλύτερες θέσεις στο Toyota Center. Στο Houston έχουν μεγάλες προσδοκίες για το τελευταίο απόκτημα τους και ο Chris Finch εξήγησε γιατί μιλώντας στο heinnews.com, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του “Παπ” από τους Rockets.

“Έχουμε υψηλές προσδοκίες γι’ αυτόν αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια περίοδος μάθησης που θα χρειαστεί να περάσει -η προσαρμογή στο ΝΒΑ, στη ζωή της Αμερικής” τονίζει ο ασίσταντ κόουτς των Rockets. “Πάνω απ’ όλα μας αρέσει το IQ του και το ότι νικάει. Αυτό λέω σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτόν. Εχει στοιχεία νικητή. Εχει κερδίσει όπου κι αν έπαιξε. Ποτέ δεν ήταν το αστέρι, αλλά ήταν ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του προπονητή. Αυτό λέει πολλά γι’ αυτόν ως παίκτης και ως άτομο”.

Ο Finch μίλησε εν συνεχεία για τα πράγματα που περιμένει από τον Παπανικολάου να κάνει στο γήπεδο. “Θα τον χρειαστούμε να παίξει και να παίξει καλά. Ετσι όπως είναι δομημένο το ρόστερ μας, είναι τέλειος για εμάς από τον πάγκο. Είναι ικανός να παίξει σε δύο ή τρεις διαφορετικές θέσεις. Μας αρέσει να παίζουμε με κοντά σχήματα, οπότε μπορούμε να δούμε τη χρήση του ως ένα χαμηλό τεσσάρι που μπορεί να τρέξει στο γήπεδο. Μας αρέσει η κινητικότητα του, η σκληράδα του. Μας αρέσει το γεγονός ότι μπορεί να έχει επίδραση στο παιχνίδι χωρίς να έχει την μπάλα στα χέρια του συνέχεια. Πιστεύουμε ότι είναι το τέλειο συμπλήρωμα δίπλα στον James (Harden) και στον Dwight (Howard)”.

Αποφασισμένος να δικαιώσει το Houston είναι από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου, που δήλωσε μετά την υπογραφή του: “Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα και θέλω να ευχαριστήσω το Houston που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι εκεί. Είναι ένα μεγάλο βήμα, μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Θέλω να δω τα όριά μου και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να κάνω τους ανθρώπους που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να αισθάνονται υπερήφανοι”.

Το σάιτ roadtotheassociation.com φιλοξένησε δηλώσεις του Φώτη Κατσικάρη για τον 24χρονο Ελληνα φόργουορντ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Παπανκολάου θα πετύχει στο ΝΒΑ… “Η εξέλιξη του είναι σπουδαία. Είναι σπουδαίο παιδί, εργατικό, καλός χαρακτήρας, μαχητής. Βρίσκεται στο γήπεδο σε κάθε προπόνηση και δεν αλλάζει, έχει συνεχώς την ίδια στάση στο γήπεδο. Κατά τη γνώμη μου έκανε σπουδαία δουλειά στο ρόλο που είχε στη Μπαρτσελόνα και πιστεύω ότι θα κάνει σπουδαία δουλειά και στο ΝΒΑ”.

Πηγή: nba.sport24.gr
To Top