Τέλος εποχής στην Άρσεναλ, αποχωρεί ο Βενγκέρ!

Τέλος εποχής! Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ θα αποτελέσει στο τέλος της φετινής σεζόν ο Αρσέν Βενγκέρ!

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

ι «κανονιέρηδες» ανακοίνωσαν ότι ο Αλσατός τεχνικός θα αποχωρήσει από την πάγκο της ομάδας μετά από 22 χρόνια και παρά το γεγονός ότι είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

«Μερσί, Αρσέν». Με αυτό τον τρόπο η Άρσεναλ έκανε γνωστό αυτό που πολλοί θεωρούσαν ως δεδομένο. Ο Βενγκέρ φεύγει από τον πάγκο, λογικά θα παραμείνει σε άλλο πόστο και ο διάδοχός του αναζητείται.

«Κατόπιν ώριμης σκέψης και μετά από συζητήσεις με τον σύλλογο, αισθάνομαι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για εμένα να αποχωρήσω στο τέλος της σεζόν.

Είναι ευγνώμων για το προνόμιο που είχα να υπηρετήσω τον σύλλογο για τόσα πολλά αξέχαστα χρόνια.

Υπηρέτησα τον σύλλογο με απόλυτη αφοσίωση και εντιμότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό, τους παίκτες, τη διοίκηση και τους οπαδούς που έκαναν την ομάδα τόσο ξεχωριστή για εμένα.

Προτρέπω τους οπαδούς μας να σταθούν στο πλευρό της ομάδας ως το τέλος.

 Σε όλους όσοι αγαπούν την Άρσεναλ λέω να υπερασπίζονται τις αξίες του συλλόγου.

Η αγάπη μου και η υποστήριξή μου θα είναι για πάντα» αναφέρει ο Βενγκέρ στο μήνυμά του.

O 68χρονος προπονητής ανέλαβε την ομάδα του βόρειου Λονδίνου την 1η Οκτωβρίου 1996 αντικαθιστώντας τον Μπρους Ρίοκ και είναι ο μακροβιότερος τεχνικός που κάθισε στον πάγκο της.

Είναι αυτός που οδήγησε την Άρσεναλ στους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της:

3 Πρωταθλήματα επί συνόλου 13 κατακτήσεων (1998, 2002, 2004 και 5 θέσεις δευτεραθλητή: 1999, 2000, 2001, 2003, 2005)

6 Κύπελλα σε 12 συνολικά (1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015 και φιναλίστ το 2001)

6 Κομιούνιτι ή Τσάριτι Σιλντ, στα 14 (1998, 1999, 2002, 2004, 2014, 2015 επί 8 εμφανίσεων).

Aυτό που λείπει από το παλμαρέ του είναι ο ευρωπαϊκός τίτλος και μένει να φανεί αν θα τα καταφέρει φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ. Θυμίζεται ότι οι «Κανονιέρηδες» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Ατλέτικο Μαδρίτης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ανακοίνωση της Άρσεναλ:

«Ο Αρσέν (Βενγκέρ) θα καθοδηγήσει την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν και θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη του νέου προπονητή το συντομότερο δυνατό. Ο σύλλογος δεν θα κάνει άλλο σχόλιο σε ότι αφορά τον προπονητή μέχρι να γίνει η πρόσληψη».

«Αυτή είναι μία από τις πιο δύσκολες ημέρες που είχαμε από τότε που αποφασίσαμε να εμπλακούμε στον αθλητισμό. Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους θέλαμε την Άρσεναλ ήταν για όλα αυτά που ο Αρσέν έφερε στον σύλλογο εντός και εκτός γηπέδου. Η διάρκεια και η επιμονή του όλα αυτά τα χρόνια σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν πρόκειται ποτέ να αντικατασταθούν» τόνισε, μεταξύ άλλων στη δική του δήλωση ο μεγαλομέτοχος της Άρσεναλ, Σταν Κρένκε.

To Top