Τέλος καριέρας για τον Ματουιντί

Την απόφασή του να «κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του», σε ηλικία 35 ετών, ανακοίνωσε ο Μπλεζ Ματουιντί με ένα συγκινητικό μήνυμα. Ο πρώην παίκτης των Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους, ο οποίος στέφθηκε το 2018 πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Γαλλίας, έχει συμβόλαιο με την Ίντερ Μαϊάμι έως τις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο έκρινε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

«Αγαπητό ποδόσφαιρο, σε αγάπησα τόσο πολύ» έγραψε ο πολύπειρος μέσος στο μήνυμά του στο Twitter, το οποίο «συνόδευσε» με μια φωτογραφία που τον δείχνει να κρατάει το τρόπαιο από το Μουντιάλ του 2018, και συνέχισε: «Ποδόσφαιρο, μου έδωσες τόσα πολλά, αλλά έχει έρθει η ώρα να πω “αρκετά”. Πραγματοποίησα τα παιδικά όνειρά μου και τα όνειρα που είχα ως ενήλικος. Με ένα κόμπο στο λαιμό μου, αλλά με υπερηφάνεια, γυρίζω αυτή τη νέα σελίδα σήμερα. Σ’ ευχαριστώ!»

Ο Ματουιντί στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας, φόρεσε τις φανέλες των Κρετέιγ, Τρουά και Σεντ Ετιέν, ενώ έγινε… διάσημος όταν αγωνίστηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν το διάστημα 2011-17. Ακολούθως μετακόμισε στη Γιουβέντους, όπου έγινε αγαπημένος των φιλάθλων το διάστημα 2017-20, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στο MLS με την Ίντερ Μαϊάμι. «Έγραψε» 84 συμμετοχές στην εθνική Γαλλίας, στην οποία έκανε ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο του 2010 με απολογισμό εννέα γκολ. Με τους «τρικολόρ» στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στα γήπεδα της Ρωσίας, ενώ, σε επίπεδο συλλόγων, κατέκτησε -μεταξύ άλλων- τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Γαλλίας, καθώς και τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ιταλίας.

To Top