Τέλος ο Ντινίζ από την εθνική Βραζιλίας – Οι σκέψεις για τον διάδοχο πριν το Κόπα Αμέρικα

Τα χτυπήματα στην εθνική Βραζιλίας είναι συνεχόμενα. Ο Κάρλο Αντσελότι ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης κι έτσι δεν θ’ αναλάβει τη Σελεσάο, από την οποία απολύθηκε ο Φερνάντο Ντινίζ.

Ο 49χρονος τεχνικός, ο οποίος κέρδισε με τη Φλουμινένσε το τελευταίο Copa Libertadores, απομακρύνθηκε από τη θέση του από τον πρόεδρο της CBF, Εντνάλντο Ροντρίγκες.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στη Βραζιλία, λίγους μήνες πριν τη μάχη για το Κόπα Αμέρικα. Η ομοσπονδία, λοιπόν, απέλυσε τον Ντίνιζ, όπως μεταδόθηκε από το δίκτυο Globo Esporte. Πλέον ο Ντοριβάλ Τζούνιορ, νυν προπονητής της Σάο Πάολο, είναι ο κύριος υποψήφιος για ν’ αναλάβει και να οδηγήσει την ομάδα στη διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής.

Την απόφαση έλαβε ο Ροντρίγκες, ο οποίος ενημέρωσε τον νυν προπονητή της Φλουμινένσε ότι απομακρύνθηκε από τη θέση του. Αυτή η είδηση έρχεται μία ημέρα αφότου ο κορυφαίος ηγέτης της ομοσπονδίας αποκαταστάθηκε στα καθήκοντά του μετά από αίτημα του Ανώτατου Δικαστηρίου (STF).

Στις 7 Δεκεμβρίου, το Δικαστήριο του Ρίο ντε Τζανέιρο αποφάσισε να φύγει ο Εντνάλντο Ροντρίγκες από την προεδρία της CBF και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο Ζοσέ Περντίζ ενήργησε ως προσωρινός πρόεδρος.

Ο Ντινίζ ανέλαβε προπονητής της εθνικής Βραζιλίας, παράλληλα με την παρουσία του στη Φλουμινένσε, στις 4 Ιουλίου 2023. Με συμβόλαιο ενός έτους. κατέληξε να διευθύνει σε μόλις έξι παιχνίδια την ομάδα. Όλα στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ηνωμένων Πολιτειών-Καναδά-Μεξικού 2026.

Νίκησε Βολιβία και Περού, είχε ισοπαλία με τη Βενεζουέλα και ήττες από Ουρουγουάη, Κολομβία και Αργεντινή, η τελευταία εντός έδρας, που αποτέλεσε και την αφορμή φυσικά.

Τώρα, στη Βραζιλία είναι σε αναμονή του νέου προπονητή για τα φιλικά του Μαρτίου με Αγγλία και Ισπανία. Αυτός που παίρνει το προβάδισμα ως προσωρινός είναι ο Ντοριβάλ Τζούνιορ, ενώ στους υποψήφιους είναι ο πρώην μπακ Φιλίπε Λουίς.

Ο νέος τεχνικός θα οδηγήσει τη Βραζιλία στο Κόπα Αμέρικα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα διεξαχθεί από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2024. Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν 4-6 Ιουλίου και τα ημιτελικά στις 9 και 10 Ιουλίου. Ο μικρός τελικός θα γίνει το Σάββατο 13 Ιουλίου και ο τελικός στις 14 του μήνα.

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο περιφέρειες. Η Αργεντινή βρίσκεται στον Όμιλο Α μαζί με το Περού, τη Χιλή και τη νικήτρια του Concacaf 5 (Καναδάς και Τρινιντάντ και Τομπάγκο – παίζουν τον Μάρτιο).

Το Μεξικό βρίσκεται στον όμιλο Β με Εκουαδόρ, Βενεζουέλα και τον νικητή του Concacaf 6 (Ονδούρα και Κόστα Ρίκα), ενώ στον τρίτο βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουρουγουάη, ο Παναμάς και η Βολιβία. Στον τέταρτο όμιλο είναι η Βραζιλία με Κολομβία, Παραγουάη και Τζαμάικα.

To Top