«Τέλος στην επικοινωνιακή λάσπη»

Στο στούντιο του επίσημου ραδιοφώνου του Άρη φιλοξενήθηκε ο Υπεύθυνος νομικών της Κοινωνίας Μελών, Θωμάς Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του φορέα.

Αναλυτικά:

Για τη στάση του Θανάση Αθανασιάδη στη χθεσινή συνέλευση και το γεγονός ότι απαντούσε στις ερωτήσεις του κόσμου: «Από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός της Κοινωνίας Μελών Άρη, ποτέ δεν έχει γίνει τέτοια διαδικασία. Ήταν προς τιμή του κ. Αθανασιάδη να απαντάει στο κάθε ερώτημα. Έδωσε απαντήσεις σε όλα, όσο πιο συγκεκριμένος μπορούσε να γίνει. Αυτό που έγινε χθες ήταν μια πρώτη γεύση του πλάνου που θα ακολουθήσει η ΠΑΕ τα επόμενα χρόνια, από άποψη ενημέρωσης».

Για τις δύο προτάσεις που υπάρχουν για την ΠΑΕ: «Είναι δύο διαφορετικές προτάσεις. Τις λεπτομέρειες τις γνωρίζει το ΔΣ της ΠΑΕ. Μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν αυτές οι δύο προτάσεις, περαιτέρω λεπτομέρειες όμως δεν γνωρίζαμε. Τέθηκε ένα πλάνο τριετίας, το οποίο το ακούσαμε όλοι».

Για την επιστολή που στάλθηκε και ζητούσε να μην είναι παρών το προεδρείο της Κοινωνίας Μελών Άρη στο βήμα:
«Αποστέλλονται διαφορές επιστολές και υποβάλλονται διάφορα ερωτήματα, τα οποία πολλές φορές στερούνται ουσίας. Αυτό που έγινε με τη συγκεκριμένη επιστολή είναι το εξής. Εστάλη η συγκεκριμένη επιστολή, πέραν τον υπολοίπων, που ζητούσε να μην υπάρχει δικαίωμα στην έδρα για το ΔΣ της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ. Υπήρξε αναφορά σε διατάξεις που δεν υφίστανται. Θα πρέπει βάσει της υπάρχουσας νομολογίας, να υπάρχει ειδική διάταξη στο καταστατικό που να αναφέρει ρητά ότι τα άτομα που απαρτίζουν το προεδρείο της συνέλευσης να μην είναι μέλη του ΔΣ . Σύμφωνα με το καταστατικό δεν ορίζεται ρητά. Δεν επιτρέπεται, μόνο όταν τίθεται θέμα διαγραφής ενός μέλους. Χθες δεν υπήρχε θέμα διαγραφής άρα το ΔΣ μπορούσε να είναι κανονικά».

Για την… επικοινωνιακή λάσπη: «Έχει υπάρξει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα για να υπάρξει η αποδόμηση του συλλόγου από συγκεκριμένα πρόσωπα. Επιτέλους τέλος στην επικοινωνιακή λάσπη που έχουμε δεχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν μπορούμε να απαντάμε σε όσα λέγονται. Δημιουργούνται θέματα, ζητήματα, υπάρχουν πρόσωπα που μπήκαν στο σύλλογο, βγήκαν και είναι εξαφανισμένα από κάθε εποικοδομητική συζήτηση. Αν έχεις να δηλώσεις κάτι δημόσια, πρέπει να το κάνει στη συνέλευση. Χθες ήταν ίσως η μοναδική φορά που δεν υπήρχε ενιαίο χειροκρότημα ποτέ. Όλοι ήθελαν να ακούσουν και δεν υπήρχε ενιαία στρατηγική».

Για το ότι δεν έγινε γνωστό χθες το όνομα της μιας εκ των δύο εταιριών που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ΠΑΕ: «Το όνομα της εταιρίας θα επιλεγεί πότε θα αναφερθεί από το ΔΣ της ΠΑΕ και όχι από την Κοινωνία Μελών Άρη. Αυτό θα γίνει και με τη συναίνεση της άλλης πλευράς».

Για την παράταση θητείας της διοίκησης:«Αυτό που συμβαίνει με εμάς είναι πρωτόγνωρο και δεν συμβαίνει σε καμία άλλη εταιρία. Δύο νομικά πρόσωπα η Λέσχη και η ΠΑΕ. Αυτό το οποίο ακολουθείται σε εμάς ως μοντέλο διοίκησης είναι εθιμικό και δίκαιο. Το ακολουθούμε ως Κοινωνία Μελών Άρη, το τηρεί η ΠΑΕ και τιμάει όλα τα μέλη που ακολουθείται αυτή η διαδικασία. Όσον αφορά τις εκλογές είναι θέμα της γενικής συνέλευσης το πότε θα γίνουν. Εάν αποφάσιζαν τα μέλη ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν σε μια εβδομάδα, θα γίνονταν σε μια εβδομάδα. Αυτό το δικαίωμα από τα μέλη δεν μπορεί να στο στερήσει κανένας. Επίσης, επειδή τέθηκε ζήτημα για το ποια θα είναι η πρόταση μας χθες και μέχρι που μπορεί να φτάνει, αυτό που προτείναμε ως ΔΣ ήταν να παραταθεί η θητεία για ένα χρόνο ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες και τα άτομα που απαρτίζουν στο ΔΣ να είναι σε κατάσταση ότι  δεν υπάρξει διαφοροποίηση στο ΔΣ της ΠΑΕ. Θα μπορούσε ο κ. πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ να αναφέρουν ότι είναι ταμειακή διευκόλυνση και να τελειώσει. Αναφέρθηκαν όροι και ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι εφόσον διαφοροποιήσει κάτι, να κάνουμε μια νέα διαδικασία. Δεν θα γίνει κάτι χωρίς να το γνωρίζει ο κόσμος».

Για τη δημιουργία γηπέδου και τις μετοχές: «Άκουσα ακόμα να λέγονται διάφορα για τη δημιουργία γηπέδου και μετοχές. Υπάρχει μια παραφιλολογία. Με τα δεδομένα που έχουμε, δεν μπορεί να συμβεί. Δεν μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας χωρίς να το γνωρίζουμε εμείς. Από το παράθυρο δεν γίνεται τίποτα.
Εφόσον ο κόσμος είναι κοντά, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μακάρι να ήμασταν περισσότεροι στην Κοινωνία Μελών Άρη και να μαζεύαμε 4 εκατ. ευρώ. Από τη στιγμή όμως που τα οικονομικά δεδομένα για τον κόσμο είναι δύσκολα, πρέπει να δούμε πως θα εισρέουν κεφάλαια στον Άρη, με ποιες προϋποθέσεις, ποιος θα είναι ο ρόλος του Φορέα και πως θα διαμορφωθεί το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Για ότι και να γίνει όμως, η επιλογή θα ανήκει στον κόσμο».

Για το θέμα της ΚΑΕ Άρης: «Τέθηκε χθες κάποια στιγμή ζήτημα πρότασης για το θέμα του μπάσκετ. Όπως αναφέρθηκε από εμάς η εταιρία φιλοξενούνταν στη διαδικασία. Δεν έχουμε μετοχές στη ΚΑΕ. Το ζήτημα της, έχει αναδειχθεί από μόνο του. Υπάρχουν συγκεκριμένοι μέτοχοι και θα έπρεπε να μπουν στη διαδικασία της διαβούλευσης για να δούμε τι θα γίνει. Αυτό που έκανε η Κοινωνία Μελών Άρη ήταν να φέρει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς σε τραπέζι συζήτησης, να δούμε τις προτάσεις τους και να μπορούμε να κάνουμε κάτι για την αυριανή ημέρα της ΚΑΕ. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να ειπωθεί αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούμε ούτε μετοχές να πάρουμε, ούτε σε περαιτέρω αποφάσεις και ενέργειες μπορούμε να προβούμε. Είναι ζήτημα που πρέπει να λυθεί ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέλη. Αν μπαίναμε στη διαδικασία υποβολής πρότασης θα ήταν τεράστιο λάθος καθώς δεν είμαστε μέτοχοι στο μπάσκετ».

Για την επόμενη μέρα: «Επιδείξαμε «γαϊδουρινή» υπομονή ακούγοντας πάρα πολλά πράγματα που μας καταλόγισαν. Το έχω πει πολλές φορές ότι το ΔΣ της Λέσχης απαρτίζεται από ετερόκλιτα πρόσωπα, δηλαδή άτομα που ασχολούνται με διαφορετικές επαγγελματικές δραστηριότητες. Δεν βγαίνουμε έξω μαζί και αν το κάνουμε, θα συζητήσουμε μόνο για τον Άρη. Το τι κίνητρα μπορεί να έχει οποιοσδήποτε άλλος, ας το υποθέσει ο καθένας. Από εδώ και πέρα οτιδήποτε συμβαίνει, θα γίνεται γνωστό. Ο κόσμος είναι αυτός που επιλέγει τι θα γίνει και όσο πιο κοντά είναι, οι εξελίξεις θα είναι πιο ραγδαίες. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και με ηρεμία να είμαστε κοντά στη Λέσχη και την ΠΑΕ».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top