ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλος το ποδόσφαιρο για Μπλάτερ και Πλατινί!

Τίτλους τέλους στην ενασχόλησή τους με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα υποχρεώνονται να ρίξουν ο Ζεπ Μπλάτερ και ο Μισέλ Πλατινί, έπειτα από την ποινή αποκλεισμού οκτώ ετών που τους επέβαλε η FIFA

Η Επιτροπή Δεοντολογία της οποίας προεδρεύει ο Χανς Γιόακιμ Έκερτ τιμώρησε με αυτή τη βαριά ποινή τους έμπειρους παράγοντες. Και μάλιστα με άμεση ισχύ, πράγμα που σημαίνει πως στην πράξη τόσο η FIFA όσο και η UEFA θα πρέπει άμεσα να κινήσουν τις διαδικασίες για την οριστική διαδοχή των δύο.

Η διαδικασία κατά του Ζεπ Μπλάτερ έχει να κάνει κυρίως με την καταβολή των 2 εκατ. ελβετικών φράγκων που μεταφέρθηκαν το Φεβρουάριο του 2011 από τη FIFA στον Μισέλ Πλατινί. Ο Μπλάτερ, στη θέση του ως Πρόεδρος της FIFA, ενέκρινε την πληρωμή προς τον Πλατινί, η οποία δεν είχε καμία νομική βάση στη γραπτή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο αξιωματούχων στις 25 Αυγούστου 1999. Ούτε σε γραπτή δήλωσή του, ούτε στην προσωπική του ακρόαση του, ο Μπλάτερ ήταν σε θέση να αποδείξει πως αυτή η πράξη του είχε νομική βάση για την πληρωμή αυτή. Παράλληλα στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ελβετικών φράγκων.

Όσον αφορά στον Πλατινί, η Επιτροπή δεν δέχθηκε πως υπήρχε νομική βάση στη γραπτή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο αξιωματούχων. Τα διαθέσιμα στοιχεία δεν αρκούσαν για να αποδείξει, στο βαθμό που απαιτείται, ο Πλατινί έλαβε αυτά τα χρήματα για κάποιον λόγο που νομικά μπορεί να σταθεί. Το πρόστιμο στον Πλάτινή είναι της τάξης των 80.000 ελβετικών φράγκων.

To Top