Τέλος το πρόστιμο για τους χωρίς εμβόλιο άνω των 60 χρόνων (video)

Η Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε την αναστολή του 100ευρου για κάθε ανεμβολίαστο άνω των 60 ετών. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η άρση του μέτρου αναμένεται πιθανότατα από τον επόμενο μήνα.

«Το καλοκαίρι για τους μεγαλύτερους ανθρώπους, ναι, θα αρθεί το πρόστιμο», δήλωσε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως εξήγησε, «δεν θα παραγραφούν τα πρόστιμα που έχουν ήδη δοθεί, αλλά από ένα σημείο και μετά οι άνω των 60 δεν θα πληρώνουν άλλο πρόστιμο με την άρση μέτρων».

Η κυρία Γκάγκα πρόσθεσε πως αν τα κρούσματα κορωνοϊού μειωθούν σε 200 με 300 την ημέρα, τότε μπορεί να υπάρξει μια μεγαλύτερη απελευθέρωση, αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί.

Σχετικά με την τέταρτη δόση η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι δεν εξετάζεται να χορηγηθεί παρά μόνο σε κάποιες κατηγορίες ανοσοκατεσταλμένων ατόμων.

Τι είχε δηλώσει χθες ο Θεμιστοκλέους για το πρόστιμο

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, άφησε ανοιχτό παράθυρο για την αναστολή και των δύο αυτών μέτρων. «Είμαστε κοντά» στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ωστόσο αν το επιβάλλουν οι συνθήκες θα επανέλθει, είπε και δεν απέκλεισε την αναστολή των προστίμων για τους πολίτες άνω των 60 που είναι ανεμβολίαστοι.

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή αναστολή του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών είπε πως «όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί, έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

To Top