Τέλος το Euro 2023 για την Εθνική Νέων με τον πρώτο βαθμό (0-0)

Η Εθνική Ελλάδας Κ19 πήρε τον πρώτο βαθμό της στο Euro 2023 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, έχοντας αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων στην προηγούμενη αγωνιστική.

Το 0-0 με την Ισλανδία στο “Τόνι Μπετσίνα” της Πάολα στη Μάλτα κράτησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου, με τους Ισλανδούς να μένουν κι αυτοί εκτός θέσεων πρόκρισης.

Ύστερα από τα εννέα γκολ στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων με Νορβηγία και Ισπανία, η ομάδα του Τάσου Θέου παρουσιάστηκε σοβαρή από το 1ο λεπτό και κατάφερε να αντισταθεί στους Ισλανδούς.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, ευκαιρίες υπήρχαν εκατέρωθεν και η πιο μεγάλη εξ αυτών για την Ελλάδα ανήκε στον Στέφανο Τζίμα μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα.

Η ελληνική ομάδα είχε λιγότερες τελικές αλλά ήταν πιο εύστοχη σε αντίθεση με την Ισλανδία που είχε περισσότερες, αλλά δεν η μπάλα έφευγε εκτός εστίας του Δημήτρη Μοναστηρλή.

Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, όπως και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μεταξύ Ισπανίας και Νορβηγίας, με συνέπεια η βαθμολογία να μην αλλάξει στην 3η και τελευταία αγωνιστική.

  • ΕΛΛΑΔΑ: Μοναστηρλής, Κεραμίτσης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Σπυράκος, Τσίκος (84′ Κώττας), Νικολάου (74′ Συμεωνίδης), Κυριόπουλος (74′ Γεωργιάδης), Αποστολάκης, Τζίμας (84′ Γκολφίνος), Γκούμας (66′ Σμυρλής)
  • ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Πέτερσον, Κάρλσον (65′ Μπιάρνασον), Ρόμπερτσον, Ανταλστέινσον, Κρίστιανσον, Γέρουντσον, Μπρινγιόλφσον (58′ Θόρνταρσον), Μπίργκισον (58′ Θόρκελσον), Νέκβασον (65′ Χάραλντσον), Γκούντμουντσον, Θορστέινσον (78′ Άντρεσον)

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

  1. Ισπανία 7 (7-1)
  2. Νορβηγία 5 (6-5)
  3. Ισλανδία 2 (2-3)
  4. Ελλάδα 1 (4-10)
To Top