Τέλος ως παίκτης ο Εβρά, συνεχίζει στην προπονητική

Με 78 συμμετοχές στην Premier League, 135 αγώνες στη Ligue 1, 53 στη Serie A, 81 εμφανίσεις με την Εθνική Γαλλίας, ο Πατρίς Εβρά βάζει τέλος σε μια σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα σε ηλικία 38 ετών.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Είκοσι χρόνια ήταν αρκετά για μια «λαμπρή» καριέρα για τον Γάλλο αριστερό μπακ. Ο Εβρά άρχισε το ποδόσφαιρο το 1999 στη Μαρσάλα. Το 2000 έκανε το πρώτο του μεγάλο «βήμα» παίρνοντας μεταγραφή στη Νις. Έπειτα η πορεία του ήταν ανοδική. Μονακό, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους ήταν τρία μεγάλα κλαμπ που τον ανέδειξαν σε έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες στα άκρα της άμυνας για την εποχή.

Αγωνίστηκε πρόσφατα (2017) για τη Μαρσέιγ και μετά από λίγους μήνες αγωνιστικής απραξίας επέστρεψε στην Αγγλία για τη Γουέστ Χαμ. Η Λονδρέζικη ομάδα έμελλε να ήταν ο τελευταίος του «σταθμός» στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Γάλλος θα συνεχίσει επαγγελματικά με την προπονητική.

Συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Super Cup Αγγλίας, τρία League Cup και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τρία πρωταθλήματα, ένα Super Cup Ιταλίας με τη Γιουβέντους και ένα League Cup Γαλλίας με τη Μονακό.

To Top