Τέμπας: «Η Ρεάλ μπορεί ν΄ αγοράσει Μπαπέ και Χάαλαντ»

Ο πρόεδρος της ισπανικής LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας, κατά τη διάρκεια  της πρώτης ημέρας «Εβδομάδας Ακεραιότητας του Αθλητισμού»,  μίλησε με αισιόδοξα λόγια για την οικονομική κατάσταση της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και τις προοπτικές της στην επόμενη μεταγραφική αγορά, κατηγόρησε την Παρί ΣΖ, επισήμανε τα λάθη της UEFA, αμφισβήτησε το CAS και δήλωσε την αντίθεσή του στη διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

«Μερικοί θέλουν περισσότερα χρήματα για να έχουν περισσότερες Porsche, Ferrari και καλύτερα σπίτια αντί να τα διανέμουν πιο ηθικά σε όλους τους ποδοσφαιριστές», είπε χαρακτηριστικά.

«Μερικές φορές είναι αδύνατο να ισχυριστεί κανείς ότι είμαστε όλοι στην ίδια γραμμή. Οι διαμάχες που υπάρχουν, όπως με τη Super League ή το οικονομικό Fair Play της Παρί ΣΖ είναι γιατί πρόκειται για πολύ διαφορετικά μοντέλα ποδοσφαίρου. Είναι ασύμβατα και δεν μπορούν να διαπραγματευτούν. Πιστεύουμε στην αξιοκρατία και ότι η διακυβέρνηση πρέπει να είναι όλων των συλλόγων και όχι των μεγάλων όπως επιδιώκουν», πρόσθεσε

«Η  ευρωπαϊκή Super League είναι μια ευρύτερη ιδεολογική έννοια. Βασίζεται στο γεγονός ότι η δύναμη του ποδοσφαίρου πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των μεγάλων και αποφασίζουν πώς οργανώνονται οι αγώνες και τι βλέπουν οι θεατές. Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε τζίρο ανά σεζόν, παράγουν επτά φορές περισσότερα από την UEFA και 20 φορές περισσότερα από τη FIFA. Αυτές οι ιδέες θέτουν τις θέσεις εργασίας σε κίνδυνο. Είναι τρομερό. Η διεξαγωγή ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας. Κάποιος είπε «Φοβάμαι περισσότερο τη σιωπή των φίλων μου παρά τις κραυγές των εχθρών μου». Δεν πιστεύω στο CAS. Η αθλητική δικαιοσύνη πρέπει να αλλάξει. Το είπα στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Αθώωσε την Παρί ΣΖ και τη Σίτι όταν καταδικάστηκαν από την UEFA. Το CAS δεν είναι ανεξάρτητο. Το 80% του προϋπολογισμού του εξαρτάται από τη FIFA και την UEFA. Ούτε είναι ανεξάρτητος ο διορισμός των δικαστών», συμπλήρωσε.

«Στην Ρεάλ Μαδρίτης πούλησαν παίκτες για 200 εκατομμύρια ευρώ, έχουν αρκετά μετρητά στο χέρι για να αγοράσουν τόσο τον Μπαπέ όσο και τον Χάαλαντ. Δεν έχει χάσει χρήματα και κυρίως έχει πουλήσει. Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι ότι κάποιος με απώλειες 400 εκατομμυρίων και έχοντας μισθούς 500 εκατομμύρια , μπορεί να αρνηθεί προσφορές όπως αυτή για τον Mπαπέ (η αναφορά στην Παρί ΣΖ.) Παραβιάζουν τους κανόνες ελέγχου της Γαλλίας και δημιουργούν ζημιά στην ευρωπαϊκή αγορά. Το σύστημα της UEFA είναι λάθος. Πηγαίνουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκεί που πρέπει να πάμε. Πρέπει να βρούμε επενδυτές, αλλά όχι με απεριόριστες καταθέσεις και συνεχείς απώλειες. Προτιμούν να κερδίσουν το Champions League χάνοντας ένα δισεκατομμύριο ευρώ, κάνοντας  τους οπαδούς τους χαρούμενους αλλά προσβάλλουν το ποδόσφαιρο», κατέληξε ο πρόεδρος της LaLiga.

To Top