ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέσσερα παιχνίδια σε 38 ημέρες, πως να βρει ρυθμό;

Ο Άρης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στις 13 Απριλίου, κερδίζοντας την ΑΕΚ. Ήταν το 47ο επίσημο παιχνίδι του μέσα στην χρονιά. Ακολούθησαν μέσα σε 38 ημέρες μόλις τέσσερα…

Οι κίτρινοι έμαθαν να παίζουν φέτος δύο αγώνες τη βδομάδα. Σταδιακά, μετά τον αποκλεισμό τους από την Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ άρχισαν να προσαρμόζονται στο ένα παιχνίδι τη βδομάδα, όμως πλέον από το φινάλε της κανονικής διάρκειας και μετά βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Από τη μία πλευρά υπάρχει το “πρέπει” για την επίτευξη του στόχου, άρα η σωστή προετοιμασία της ομάδας, ώστε να εμφανιστεί στο παρκέ όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική και από την άλλη πλευρά το πρόγραμμα αγώνων των πλέι οφ.

Τέσσερις αγώνες σε 38 μέρες στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος είναι μια κατάσταση που δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί ένα τεχνικό επιτελείο, που δύσκολα μπορούν να “δεχθούν” οι παίκτες, οι οποίοι ζουν για τα παιχνίδια και όχι για διπλές προπονήσεις τον Μάιο…

Ο Άρης ευτύχησε στα ματς που έπρεπε να είναι όσο ανταγωνιστικός, ποιοτικός και συγκεντρωμένος στον στόχο γινόταν – στην σειρά με τον ΠΑΟΚ – όμως αυτή η καθυστέρηση, με μόλις τέσσερα παιχνίδια σε διάστημα 38 – θα γίνουν 43 μέχρι την Πέμπτη, ημέρα του τρίτου ημιτελικού – “σκοτώνει” κάθε έννοια αγωνιστικού ρυθμού και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά σοβαρή αιτία για την όποια αλλοίωση της απόδοσης, όχι μόνο του Άρη, αλλά κάθε ομάδας που βιώνει την ίδια κατάσταση.

To Top