Τέσσερα στα τέσσερα η Λίβερπουλ, οιωνός πρωταθλήματος! (video)

Τι κι αν έπαιξε μπάλα μόνο για ένα ημίχρονο, σβήνοντας μετά τις μηχανές; Η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λέστερ (1-2) και ξεκινά με τέσσερα στα τέσσερα για πρώτη φορά από την σεζόν 1990-91!

Δηλαδή όταν αρχίσει να παίζει και καλά τι έχει να γίνει; Η Λίβερπουλ πάει στο ξεκίνημα με τις μηχανές στο ρελαντί, παίζει τόσο… όσο, αλλά ακόμα κι αυτό της αρκεί για να κάνει την κορυφαία της εκκίνηση σε Premier League από την σεζόν 1990-91, όταν είχε στο τιμόνι της τον Κένι Νταλγκλίς.

Οι κόκκινοι χρειάστηκαν να πατήσουν το πόδι στο γκάζι μόνο για 45 λεπτά, αλλά ακόμα κι αυτό ήταν αρκετό. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απέκτησε από νωρίς μαξιλάρι δύο τερμάτων και η πρώτη χοντράδα του Άλισον κάτω από τα δοκάρια της, δεν της στέρησε βαθμό με 1-2 να φέρνει την τέταρτη νίκη των «κόκκινων» σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η Λίβερπουλ μπήκε ψαρωτικά στο πρώτο μέρος και περιόρισε τις αλεπούδες σε παθητικό ρόλο. Μόλις στο 4ο λεπτό Φιρμίνο και Σαλάχ έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όμως φαινόταν ξεκάθαρα ότι το γκολ έρχεται.

Στο 10ο λεπτό, ο Ρόμπερτσον έκανε μία από τις γνωστές του κούρσες από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έκοψε στον Μανέ, ο οποίος με ψύχραιμο τρόπο άνοιξε το σκορ (0-1), με τον Αφρικανό να συνεχίζει την εξαιρετική του παράδοση (2 γκολ, 2 ασίστ) στα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια απέναντι στην Λέστερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν παθητικό ρόλο και με εξαίρεση μία ενέργεια του Γκρέι (24’) που κατέληξε σε αδύναμο σουτ δεν είχαν άλλη τελική. Μάλιστα στην εκπνοή του ημιχρόνου βρέθηκαν και με δεύτερο γκολ στην πλάτη, όταν με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Φιρμίνο έκανε το 0-2 (45’), σφραγίζοντας την απόλυτη κυριαρχία της Λίβερπουλ στο γήπεδο.

Κάπου εκεί, οι φιλοξενούμενοι πήραν το πόδι από το γκάζι και… άραξαν στα κυβικά τους. Η Λέστερ για πρώτη φορά πήρε τα ηνία, κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ και βρήκε την μείωση του σκορ με αναπάντεχο τρόπο.

Ο Άλισον έπαθε… Κάριους, στην προσπάθεια του να ντριμπλάρει τον Μάντισον πάτησε την μπάλα και ο Γκεζάλ σε κενή εστία έκανε το 1-2 (63’).

Μολονότι οι «αλεπούδες» είχαν μισή ώρα στην διάθεση τους για την ολική ανατροπή, εντούτοις άλλη μεγάλη φάση δεν έκαναν ποτέ. Για την ακρίβεια, η Λίβερπουλ δεν τους επέτρεψε να κάνουν. Είναι κι αυτή μία ένδειξη της απόλυτης σοβαρότητας / ωριμότητας που διακρίνει την ομάδα του Κλοπ, που έστω και με αναιμική εμφάνιση στην επανάληψη κράτησε το 1-2 και συνεχίζει την άπταιστη διαδρομή της στην φετινή Premier League.

To Top