Τέσσερις Δανοί μας διδάσκουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου δρόμου

Μία μπάλα, τέσσερις Δανοί ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές  και δεκάδες Θεσσαλονικείς έδωσαν μία άλλη νότα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σήμερα το απόγευμα για τρεις ώρες τουλάχιστον, η Πλατεία Αριστοτέλους μετατράπηκε σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, όπου μικροί και μεγάλοι υπό την καθοδήγηση των Δανών ποδοσφαιριστών δοκίμαζαν τις δεξιότητές τους στο ποδόσφαιρο δρόμου. Προηγουμένως είχαν παρακολουθήσει την επίδειξη των Δανών επαγγελματιών του Panna, οι οποίοι τους… μύησαν στα μικρά και μεγάλα μυστικά τους.

Το συγκεκριμένο δρώμενο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας Now We Move, η οποία ως στόχο έχει από το 2010 έως το 2020 να κινητοποιηθούν 100.000.000 Ευρωπαίοι και να ασχοληθούν συστηματικά με τη γυμναστική και τη φυσική άσκηση. Η εκστρατεία αυτή ξεκίνησε τελικά το 2012 από την Κοπεγχάγη, έφτασε μέχρι τη Σλοβενία και τα Σκόπια, μέχρι που ήρθε και στη χώρα μας, για να συνεχίσει στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και να καταλήξει στη Βιέννη της Αυστρίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Σήμερα είναι η πρώτη εκδήλωση αυτής της ευρωπαϊκής καμπάνιας, είναι η ευρωπαϊκή περιοδεία Panna, δηλαδή το ποδόσφαιρο δρόμου. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορεί κανείς πολύ εύκολα σε μια πλατεία, σε ένα δρόμο με μόνο εφόδιο μια μπάλα να ασχοληθεί με τη γυμναστική και να αθληθεί σε καθημερινή βάση. Επιθυμία μας είναι ο κόσμος να καταλάβει ότι είναι χαρά το να βγαίνεις έξω να παίζεις, να διασκεδάζεις. Αυτό που ζητάμε από τους Δήμους και τις Περιφέρειες είναι ελεύθερους δημόσιους χώρους έτσι ώστε να μπορεί ο κόσμος να γυμνάζεται στα πάρκα και τις πλατείες» δήλωσε στο protoplano.gr ο Γιώργος Φαρφαράς, Εθνικός Συντονιστής του Now We Move στην Ελλάδα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μάλιστα, το Now We Move υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς ασανσέρ, στις 5 Ιουνίου. «Αντί να πάρετε ασανσέρ, ανεβείτε δύο ορόφους με τις σκάλες. Αν το κάνετε καθημερινά θα μπορείτε να χάσετε έως και 2,5 κιλά ή να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση», αναφέρει ο κ. Φαρφαράς . Η οργάνωση μάλιστα μπορεί να διαθέσει δωρεάν υλικό και εκπαίδευση σε όσους φορείς και οργανώσεις επιθυμούν να κινητοποιήσουν τον κόσμο να ασχοληθεί με τη γυμναστική.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

To Top