ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέταρτη στον κόσμο η Ελλάδα στο πόλο

Στην τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης τερμάτισε η Εθνική πόλο ανδρών που ηττήθηκε με 11-8 από την Σερβία στον μικρό τελικό.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει ένα μετάλλιο σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ωστόσο η συμμετοχή της για δεύτερη σερί διοργάνωση στην τετράδα δείχνει ότι βρίσκεται στην ελίτ του αγωνίσματος. Η Εθνική μας πάλεψε με τα θηρία (Ουγγαρία, Σερβία) σε ημιτελικό και μικρό τελικό και τερματίζει στην τέταρτη θέση κόσμου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε τις αμυντικές της αρετές και σε αυτό το τουρνουά αλλά προδόθηκε στον ημιτελικό από την επίθεσή της. Η αμυντική της λειτουργία στον μικρό τελικό δεν ήταν τόσο καλή, ειδικά στον παίκτη λιγότερο δίνοντας στην ευκαιρία στους Σέρβους να πάρουν διαφορά από το ξεκίνημα του αγώνα.

Η «γαλανόλευκη» βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν οι Σέρβοι μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 3-0 μετά από γκολ του Μάντιτς, του Ραντέλοβιτε και το Πιέτλοβιτς. Οι φωνές του Θοδωρή Βλάχου στο τάιμ άουτ «αφύπνισαν» τους Έλληνες παίκτες, και η Εθνική μας με τον Φουντούλη μείωσε σε 3-2 σχετικά νωρίς. Οι Σέρβοι όμως ήταν ασταμάτητοι και με τον Πιέτλοβιτς στον παίκτη παραπάνω και τον Ούμποβιτς από την θέση του φουνταριστού προηγήθηκαν ξανά με τρία τέρματα (5-2) προτού μειώσει σε 5-3, που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου ο Βλαχόπουλος.

Η υπόλοιπη αναμέτρηση κύλησε με στο ίδιο ακριβώς μοτίβο με την Εθνική μας ομάδα να ψάχνει τις επιθέσεις που θα την έφερναν σε απόσταση βολής αλλά τους Σέρβους να βρίσκουν τις λύσεις είτε στον παίκτη παραπάνω είτε με σουτ από την περιφέρεια. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν με τον Τσουκ με τέσσερα γκολ (7-3) στα μισά του δευτέρου οκταλέπτου αλλά ο Γενηδουνιά μείωσε και πάλι σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της Εθνικής μας στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Καλύτερη επιθετικά εικόνα για την Εθνική μας στο τρίτο οκτάλεπτο όπου κατάφερε να μειώσει σε 8-6 με τον Δελακά. Οι Σέρβοι όμως απάντησαν αμέσως με τον Φιλίποβιτς προτού ο Ποντικέας μετά από ωραία παιγμένο παραπάνω μειώσει και πάλι στα δύο γκολ. Αυτή ήταν και η μικρότερη διαφορά που πήρε η Εθνική μας στο παιχνίδι οι Σέρβοι προηγήθηκαν με τον Πρλαΐνοβιτς με τέσσερα γκολ και πάλι (11-7) με τον Βλαχόπουλο να μειώνει και να διαμορφώνει το τελικό 11-8 για τις δύο ομάδες.

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 8-11

Οκτάλεπτα: 3-5, 1-2, 3-3, 1-1

Ελλάδα (Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Δελακάς 1, Δερβίσης, Φουντούλης 3, Καπότσης, Ποντικέας 1, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς

Σερβία (Σάβιτς): Γκ. Πιγέτλοβιτς, Μάντιτς 1, Ράσοβιτς 1, Ραντέλοβιτς 2, Τσουκ 1, Ντ. Πιγέτλοβιτς 2, Ούμποβιτς 1, Αλεξιτς 1, Γιάκσιτς, Φιλίποβιτς 1, Πρλαϊνοβιτς 1, Στ. Μίτροβιτς, Μπρ. Μίτροβιτς

To Top