ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τέταρτος ξανά κόντρα σε… τραυματισμούς, λάθη, ήττες και (δικαιολογημένη) γκρίνια!

Ολοκληρώθηκε χθες η 11η αγωνιστική και ο Άρης για πρώτη φορά βρέθηκε στην πρώτη τετράδα. Για ψυχολογικούς και μόνο λόγους αυτό έχει την δική του σημασία, για μια ομάδα που έχει πληγωθεί πάρα πολύ φέτος, κυρίως από τραυματισμούς.

Από το ξεκίνημα της περιόδου τίποτα δεν κύλησε ομαλά. Τραυματισμοί και απουσίες στην προετοιμασία, τραυματισμοί και απουσίες στο ξεκίνημα ενός… μαραθωνίου αγώνων, με δύσκολα ταξίδια, δύσκολα παιχνίδια.

Δεν χρειάζεται να απαριθμηθούν, είναι γνωστά σε όλους, καθώς η καθημερινότητα του Άρη φέτος θυμίζει περισσότερο ιατρικό δελτίο και όχι μπασκετική ενημέρωση.

Αν προσθέσει κανείς στους τραυματισμούς και ορισμένες επιλογές ξένων που δεν βγαίνουν και ορισμένες “στραβές” ήττες, τότε μπορεί να αντιληφθεί ότι το πρώτο τρίμηνο του Άρη είναι τουλάχιστον προβληματικό.

Κόντρα σε όλα αυτά και προφανώς μέσα από την δουλειά που γίνεται και στις προπονήσεις οι κίτρινοι κατάφεραν να βρουν έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό, να κερδίσουν τέσσερα σερί παιχνίδια στο πρωτάθλημα και να βρεθούν στην 4η θέση, έχοντας ακόμα δύο παιχνίδια, με το Λαύριο στο Παλέ στις 26 Δεκεμβρίου και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο ξεκίνημα του 2017.

Ο Άρης δεν βρίσκεται ακριβώς εκεί που θα ήθελε, αλλά παρά τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι, παρά τις άσχημες ήττες, την (δικαιολογημένη) γκρίνια για την απόδοση της ομάδας και συγκεκριμένων παικτών, βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που θέλει να είναι.

Ευχής έργο είναι να μπορέσει να ηρεμήσει από τους τραυματισμούς, να παίξουν κάποια στιγμή όλοι μαζί, να αποκτήσουν συνοχή και να παρουσιαστούν έτοιμοι εκεί που πρέπει.

Που; Στις 14 Ιανουαρίου στον ημιτελικό κυπέλλου, στα νοκ άουτ παιχνίδια των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά στα πλέι οφ του πρωταθλήματος στο τέλος της χρονιάς.

bath_a1_11th_day

To Top