ANAΛΥΣΗ: Τέταρτος σε εισιτήρια ο Άρης, σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι (πίνακες)

Στην τέταρτη θέση του πίνακα των εισιτηρίων βρίσκεται ο Άρης, παρότι έχει παίξει δυο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών λόγω της γνωστής τιμωρίας, η οποία του επιβλήθηκε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που διακόπηκε. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κίτρινοι δεν έχουν φιλοξενήσει ακόμη στο “Nick Galis Hall” τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δυο άκρως “εμπορικά” παιχνίδια που πάντα προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου. 

Ο Άρης έχει διαθέσει μέχρι τώρα σε πέντε εντός έδρας αναμετρήσεις 12.953 εισιτήρια, μέσο όρο δηλαδή 2.590 ανά παιχνίδι. Πρώτος είναι ο Παναθηναϊκός με 24.916 εισιτήρια σε επτά παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Δεύτερος είναι ο Ολυμπιακός με 20.761 εισιτήρια σε έξι αγώνες (έχει δώσει ένα χωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας) και στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία έχει διαθέσει 16.116 εισιτήρια σε έξι αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ. (μέσο όρο 2.686 εισιτήρια).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο ίδιο ακριβώς χρονικό σημείο του περυσινού πρωταθλήματος οι κίτρινοι ήταν στην πρώτη θέση με 13.550 εισιτήρια σε έξι παιχνίδια (είχαν δώσει ένα κεκλεισμένων των θυρών), έχοντας μέσο όρο 2.258 ανά αγώνα. Η διάθεση των εισιτηρίων παρουσιάσει σημαντική αύξηση τη φετινή σεζόν (περίπου 430 παραπάνω) εξαιτίας και των περισσότερων διαρκείας που έχουν δοθεί.

Σύμφωνα εξάλλου με την ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ (www.esake.gr) “εντυπωσιακή είναι η αύξηση στον αριθμό των εισιτηρίων των αναμετρήσεων του πρώτου γύρου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Στους 88 αγώνες του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος της φετινής σεζόν (τρεις έγιναν «κεκλεισμένων των θυρών» λόγω τιμωρίας) διατέθηκαν 135.339 εισιτήρια και η αύξηση σε σχέση με το ίδιο διάστημα της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς (2013-14) είναι της τάξης του 71,66% (με οκτώ αγώνες «κεκλεισμένων των θυρών»), ενώ σε σχέση με τον πρώτο γύρο της σεζόν 2012-13, 53,98% (χωρίς αγώνες «κεκλεισμένων των θυρών»). Από την αύξηση των εισιτηρίων επιβεβαιώνεται ότι το φίλαθλο κοινό επιστρέφει μαζικά στα γήπεδα του μπάσκετ με την συμβολή όλων των ΚΑΕ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ”.

Αναλυτικά οι πίνακες των εισιτηρίων:

pin1 pin2

To Top