Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια! Φαΐσκα: “Ο Διούδης σταμάτησε την μπάλα ίσως στην γραμμή”!

Συνέντευξη στην Ιταλία (picenotime.it) παραχώρησε ο Βάσκο Φαΐσκα, ο οποίος στην ερώτηση που του έγινε για το ποια ήταν η πιο έντονη στιγμή της σεζόν που αγωνίστηκε στον Πλατανιά, αναφέρθηκε στην επίμαχη φάση του γκολ που είχε σημειώσει ο ίδιος εναντίον του Άρη!

Ως γνωστόν, σε εκείνο το παιχνίδι, ο Πλατανιάς είχε “κερδίσει” χάρη στο γκολ-φάντασμα του Πορτογάλου, στερώντας από τον Άρη ουσιαστικά ένα τεράστιο κομμάτι από την διεκδίκηση της παραμονής, μετά και τις βαριές τιμωρίες που επακολούθησαν.

Μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Βάσκο, πώς ήταν η χρονιά στην Ελλάδα μετά από έντεκα σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα;

Σίγουρα είναι μια θετική εμπειρία ν’ αντιμετωπίζεις μια νέα πραγματικότητα, σε ένα πρωτάθλημα το οποίο δεν γνώριζα. Σωθήκαμε, τερματίζοντας στη 14η θέση με 38 βαθμούς σε 34 παιχνίδια. Σε προσωπικό επίπεδο αισθάνομαι αρκετά τυχερός καθώς έπαιζα σχεδόν πάντοτε βασικός στην άμυνα. Είχα 27 συμμετοχές και σημείωσα ένα γκολ. Έχασα μερικά παιχνίδια κυρίως λόγω τραυματισμού. Στην Κρήτη περνώ υπέροχα, είναι ένα φανταστικό μέρος. Η ζωή είναι πολύ καλή και σχεδόν ποτέ δεν κάνει κρύο. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ δύσκολη, αλλά γνωρίζοντας καλά Αγγλικά δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έπειτα, στην ομάδα μου είχα πολλούς Ισπανούς και Πορτογάλους κι έτσι αισθάνθηκα άνετα.

Τι ομάδα είναι ο Πλατανιάς;

Είναι μια μικρή ΠΑΕ, αλλά η οποία δουλεύει πολύ σοβαρά. Οι άνθρωποι έχουν στόχο ό,τι κάνουν, να το κάνουν καλά. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσα να τη συγκρίνω με την Κιέβο. Ο Πλατανιάς είναι ένα χωριό 10 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο των Χανίων. Από “κακοτυχίες” άλλων αθλητικών συλλόγων βρέθηκε πριν από τρία χρόνια από την Γ’ Εθνική στη Β’ Εθνική για να ανέβει αμέσως μετά στην μεγαλύτερη κατηγορία. Μετά την άνοδο στην Α’ Εθνική κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία δύο συνεχόμενες φορές. Το γήπεδο είναι μικρό και μαζεύει αρκετό κόσμο περίπου 3-4 χιλιάδες οπαδούς, αλλά όταν έρχονται οι μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ είναι γεμάτο.

Η πιο συναρπαστική στιγμή της σεζόν;

Παίζοντας αρχικά στα γήπεδα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες φανατισμένους οπαδούς ήταν πολύ ωραία. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι στο επίπεδο του ιταλικού, αλλά το ποδόσφαιρο στις μεγάλες πόλεις παρακολουθείται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η στιγμή που θυμάμαι με περισσότερη χαρά ήταν η νίκη στο γήπεδό μας με 2-1 επί του Άρη, σε μία πραγματική μάχη για τη σωτηρία.

Συνέβη μια φασαρία σε αυτό το παιχνίδι όταν μετά από δική μου κεφαλιά, στο δεύτερο γκολ, έστειλα τη μπάλα προς την εστία, με τον τερματοφύλακα (σ.σ. Διούδης) να τη σταματάει ίσως στη γραμμή. Ο βοηθός έκρινε ότι το γκολ ήταν έγκυρο, κάτι που προκάλεσε την οργή των παικτών του Άρη οι οποίοι στη συνέχεια του επιτέθηκαν. Ακολούθησε μια άτακτη φυγή των παικτών του Άρη, υπήρξαν αποβολές και το παιχνίδι διακόπηκε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια το παιχνίδι συνεχίστηκε, παίρνοντας χάρη στο δικό μου το γκολ, μια νίκη που ήταν επιτακτική για τη σωτηρία μας. Την επόμενη μέρα οι εφημερίδες στην Ελλάδα δεν μιλούσαν για τίποτε άλλο εκτός από αυτό το γεγονός.

To Top