Τέτοιες στιγμές ξεχωρίζουν οι άντρες από τα παιδιά… Αποδείξτε το!

Ο Πέτρος Πασσαλής παίρνει θέση στο blog του για την αποπομπή του Μίχαλ Πρόμπιερζ, τη χαρακτηρίζει σωστή, υπογραμμίζει τις ευθύνες που έχουν όσοι έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή, παραδέχεται ότι ο Άρης βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και… απευθύνεται στους ποδοσφαιριστές του Άρη. Μια συνολική τοποθέτηση έξω από τα δόντια! 
 

Καλή χρονιά σε όλους. Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να δώσει σε όλους σας ότι επιθυμείται.

Το 2012 μπήκε με τους χειρότερους οιωνούς για την ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΡΗ. Ήττα από την Κέρκυρα, δεύτερη αλλαγή προπονητή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και γενικευμένη αναταραχή στο εσωτερικό της ομάδας. Η αποπομπή του κυρίου Πρόμπιερζ ήταν σωστή γιατί ποτέ δεν μπόρεσε , στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρέθηκε στον πάγκο του ΑΡΗ, να λειτουργήσει με βάση τις ιδιαιτερότητες του συλλόγου.

Ο Πολωνός προπονητής προσπάθησε να επιβάλλει τους δικούς του όρους. Όταν ένας προπονητής αναλαμβάνει μία ομάδα στα μισά της περιόδου πρέπει να προσπαθήσει πρώτα από όλα να διαχειριστεί σωστά το έμψυχο δυναμικό και όχι να συγκρουστεί με τους μισούς ποδοσφαιριστές του.

Η οικονομική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τέτοια που δεν επιτρέπει σε καμία ομάδα να ξοδεύει χρήματα σε αποζημιώσεις ποδοσφαιριστών. Η μικρότερη ευθύνη στο συγκεκριμένο κομμάτι πέφτει στον πρώην πλέον προπονητή του ΑΡΗ. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βρίσκεται στις πλάτες των ατόμων που τον επέλεξαν γιατί έπρεπε να γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας του κάνοντας την ανάλογη έρευνα πριν τον προσλάβουν.

Η επόμενη ημέρα έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της την επιλογή νέου προπονητή. Διαφωνώ με την επιλογή προπονητή από το εσωτερικό της ομάδας, όπως και με την επιλογή προπονητή από το εξωτερικό. Η ομάδα του ΑΡΗ βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Βρίσκεται πιο κοντά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και όχι κοντά στην πρώτη πεντάδα. Είναι απαραίτητη η παρουσία ενός ανθρώπου που θα γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, τις ιδιαιτερότητες του κάθε αντιπάλου και τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα της ομάδας του ΑΡΗ. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και πειράματα. Πρέπει ο νέος προπονητής της ομάδας να έχει και την εμπειρία και τη γνώση που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση σε ένα τόσο δύσκολο χρονικό σημείο.

Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ στους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ. Είχα βρεθεί στη θέση τους αρκετές φορές στο παρελθόν. Σίγουρα δεν έχω ευχάριστες αναμνήσεις αναπολώντας ανάλογες στιγμές. Ξέρω όμως ένα πράγμα. Σε τέτοιες στιγμές ξεχωρίζουν οι άντρες από τα παιδιά. Πρέπει να αποδείξουν εντός του αγωνιστικού χώρου ότι είναι άντρες και να ανακτήσουν την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό τους.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να είστε όλοι καλά.

To Top