ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο… Ο Άρης μπροστά στην πρόκληση της ανατροπής

Ο Άρης πλέον καλείται να πραγματοποιήσει τη… μεγάλη ανατροπή, έτσι ώστε να βρίσκεται στα πλέι οφ του Europa Conference League, έχοντας ως «βαρίδιο» την ήττα με 2-0 στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι.

Η εικόνα του Άρη το βράδυ της Πέμπτης δεν ήταν η ιδανική. Θα έλεγε κάποιος πως ο προπονητής και οι παίκτες φοβήθηκαν τον αντίπαλο περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Ο Μπούργος ρίσκαρε να αλλάξει τον σχηματικό και να χρησιμοποιήσει τον Ματέο Γκαρσία σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο στην μεσαία γραμμή όμως δεν του βγήκε.

Η άμυνα δεν πήρε τις απαραίτητες βοήθειες από τους Νταμπό και Ντουκουρέ, ενώ είναι σαφές πως το ρόστερ παρουσιάζει μια αδυναμία στην θέση του αμυντικού χαφ. Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο Εμπακατά, ενώ η διαρκής πίεση που δέχθηκαν ο Φαμπιάνο μαζί με τον Μπράμπετς οδήγησε στο δίδυμο των στόπερ να προβεί σε λάθη.

Αποδεδειγμένα, αυτός που κατάφερε να ξεχωρίσει ήταν ο Κουέστα. Ο Ισπανός γκολκίπερ (που φέτος ανανέωσε το συμβόλαιο του) ήταν καταπληκτικός. Ένας «φύλακας άγγελος» κάτω από την εστία του Άρη.

Επίσης, πρώτο δείγμα θετικό και για τον Μάνου Γκαρθία. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη φαίνεται ότι μπορεί να «διαβάσει» το γήπεδο αλλά και τις κινήσεις των συμπαικτών του.

Ο Άρης πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να προχωρήσει στην επόμενη φάση. Η Μακάμπι αποδείχθηκε ότι ήταν μία πιο έτοιμη ομάδα που ωστόσο και αυτή έχει τα κενά και τα προβλήματα της.

Ο Χερμάν Μπούργος έχει επιλογές στα χέρια του για να γυρίσει το σκορ και το μόνο σίγουρο είναι πως και οι παίκτες του Άρη θέλουν να πάρουν την πρόκριση και να την πανηγυρίσουν μπροστά στους φιλάθλους της ομάδας. Ακατόρθωτο δεν είναι τίποτα, η ομάδα έχει μπροστά της μία εβδομάδα για να ετοιμαστεί για τον «τελικό» απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

ΥΓ1: Ούτε εκεί ήσουν μοναχός…

ΥΓ2: Στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται…

To Top