ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τίποτε δε χάθηκε! Τέσσερις “τελικοί” σε δυο βδομάδες που… απαγορεύουν άλλα λάθη από τον Άρη!

Ο Άρης πλήρωσε ακριβά τα λάθη του, σ’ ένα ακόμη παιχνίδι. Λάθη από τον πάγκο και τον Χερμάν Μπούργος, λάθη στο χορτάρι και στιγμές αδράνειας, λάθη όπως η ενέργεια της αποβολής του Καμαρά…

Αντί να “τελειώσει” την Κυριακή τον Παναθηναϊκό, ο Άρης έδωσε για μια ακόμη φορά δικαιώματα, έχασε το ματς και την 3η θέση και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία διαχείρισης της “επόμενης μέρας”, κάτω από μεγαλύτερη πίεση. Φυσικά και δεν τέλειωσε το πρωτάθλημα στην Λεωφόρο, ούτε θα τελείωνε με μια νίκη. Όμως χάθηκε σημαντικό έδαφος και κυρίως το πλεονέκτημα να έχει το “πάνω χέρι” η κιτρινόμαυρη ομάδα.

Θα συμφωνήσουμε με την άποψη ότι ο Άρης ήταν αυτός που έχασε την Κυριακή και όχι ο Παναθηναϊκό αυτός που κέρδισε, αλλά πόση σημασία μπορεί να έχει αυτό τώρα; Πόσο μάλλον βλέποντας ότι ο Άρης ήταν αυτός που έπαιξε καλύτερα, όταν βρέθηκε στα σχοινιά παίζοντας με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Καμαρά.

Το ματς και η ήττα έγιναν πια ιστορία. Οι κιτρινόμαυροι έχουν μέσα σε δυο βδομάδες να δώσουν τέσσερις “τελικούς”: με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ (μεσοβδόμαδα), ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα (μεσοβδόμαδα). Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει μια φορά τον Ολυμπιακό, δυο τον ΠΑΟΚ, έχοντας και μια ισοπαλία, δυο φορές την ΑΕΚ, ενώ μόνο με τον ΠΑΣ δεν κατάφερε να πάρει ένα τρίποντο μετά τρία παιχνίδια.

Τέσσερα παιχνίδια, όπου… απαγορεύουν άλλα λάθη από τον Άρη. Υποχώρησε στην 4η θέση, η οποία του δίνει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο, εφόσον είναι 3ος ο Παναθηναϊκός και όχι η ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ 2ο, άσχετα τι θα γίνει στον τελικό του κυπέλλου.

Τέσσερα 90λεπτα, όπου θα τα παίξει όλα για όλα, προκειμένου να εξασφαλίσει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο, όχι απλά και μόνο για το γόητρο και το ονόρε, αλλά και για την ίδια την ομαλή διαδρομή του σε ότι αφορά την οικονομική του βιωσιμότητα.

Ο Άρης της “επόμενης μέρας”, πέρα από τη… θηλιά του CAS, οφείλει να είναι βιώσιμος και ισχυρός. Και σε αυτήν την περίπτωση ένας κερδοφόρος “δρόμος” είναι ένα όσο το δυνατόν πιο… μακρινό σε διάρκεια Ευρωπαϊκό “ταξίδι”.

To Top