Τίτλος Νο97 για τον Φέντερερ σε… 55 λεπτά!

Με μεγαλειώδη εμφάνιση στον τελικό του Ρότερνταμ, ο Ρότζερ Φέντερερ καθάρισε σε μόλις 55 λεπτά (!) τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και κατέκτησε τον 97ο τίτλο στην καριέρα του!

Δεν γινόταν να χαλάσει το πάρτι για την επιστροφή του στο Νο1! Ο Ελβετός θρύλος, λίγες ώρες πριν ξαναδεί το όνομά του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ισοπέδωσε τον 26χρονο Βούλγαρο (Νο.5) με 6-2, 6-2 και πανηγύρισε για τρίτη φορά στην ολλανδική πόλη.

Πρόκριση στα ημιτελικά χρειαζόταν για να «γκρεμίσει» τον Ράφα Ναδάλ, αλλά γιατί να πετάξει την ευκαιρία να σηκώσει άλλο ένα τρόπαιο;

Σχεδόν αλάνθαστος ο 36χρονος τενίστας, δεν απειλήθηκε ποτέ από τον αντίπαλό του, τον οποίο έχει νικήσει επτά φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις με μόλις δύο χαμένα σετ! Κάτι δεν κάνει… κλικ για τον Ντιμιτρόφ στο συγκεκριμένο match-up…

O Φεντ παραμένει, φυσικά, αήττητος τη φετινή σεζόν, με ρεκόρ 12-0 (16-0 αν βάλουμε και το Hopman Cup), έχοντας κατακτήσει δύο τίτλους, και το ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τον σταματήσει αυτή τη στιγμή!

Αύριο, όπως είπαμε, επιστρέφει στο Νο1 για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2012 και, μάλιστα, πήρε και διαφορά 345 βαθμών από τον δεύτερο Ράφα Ναδάλ. Αν, λοιπόν, αποφασίσει να λάβει μέρος και στο τουρνουά του Ντουμπάι (26/2), τότε θα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει λίγο ακόμα, πριν μπει στη μάχη των αμερικανικών Masters, όπου υπερασπίζεται τους τίτλους.

Θα μείνει, πάντως, στην κορυφή, διευρύνοντας το δικό του ρεκόρ ων 302 εβδομάδων, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση του Indian Wells (18/3). Θυμίζουμε ότι είναι ο γηραιότερος τενίστας στην ιστορία που φτάνει στο Νο1!

Πέρα από όλα αυτά, δείχνει ικανός να φτάσει σύντομα τους 100 τίτλους καριέρας και να απειλήσει τον Τζίμι Κόνορς, που προηγείται στη σχετική λίστα με 109. Πριν λίγο καιρό φαινόταν άπιαστο όνειρο, αλλά με αυτόν τον υπεραθλητή τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί πια!

Με τη θριαμβευτική πορεία του στο ABN AMRO World Tennis Tournament, μετράει πλέον 20 τίτλους σε τουρνουά ATP 500 και είναι μόνος πρώτος, αφού άφησε πίσω του τον Ναδάλ (19).

Πηγή: sdna.gr

To Top