Τακιανός: «Έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί στον Τολιόπουλο»

Ο Άρης επικράτησε με επική ανατροπή του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Φώτη Τακιανό, να εκφράζει την απογοήτευσή του για την τελική έκβαση του αγώνα στα «Δύο Αοράκια».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη τύπου:

«Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια, κυριαρχήσαμε αντικειμενικά για 35 λεπτά. Η αποβολή του Μαργαρίτη έπαιξε ρόλο στο να γίνει η ανατροπή. Μας έλειψε πολύ τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Είχαμε και τον τραυματισμό του ΜακΝίς και καταλαβαίνετε ότι στο τέλος-ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι-δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τον Τολιόπουλο. Έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί στην εκτέλεση του Τολιόπουλου, ο οποίος μπήκε σε έναν συγκεκριμένο ρυθμό και έκρινε το παιχνίδι. Στις δύο τελευταίες επιθέσεις, πρέπει να δούμε ότι υπάρχουν δύο επαφές.

Είμαστε στενοχωρημένοι από την ήττα, αλλά στο μπάσκετ χρειάζεται συγκέντρωση για 40 λεπτά, πράγμα που δεν το είχαμε. Για μας τελειώνει το Final 8 και θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και τον στόχο μας, να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα».

Δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί ο Γουίλιαμς δεν σούταρε ή γιατί ο Φρίντρικσον πήρε δύο κρεμασμένα σουτ. Η άμυνα πάνω στον Τολιόπουλο έγινε όπως έπρεπε, να μην βρεθεί αμαρκάριστος στο τρίποντο, αλλάξαμε πάνω του με ψηλότερο παίκτη, αλλά η αλλαγή δεν έγινε επιθετική, ήταν παθητική και του αφήσαμε το μέτρο που χρειάζεται για να βρει το σουτ».

To Top