ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τακιανός: «Ο Τάλτον είναι σκόρερ και δημιουργεί»

O Φώτης Τακιανός για τον Γκάρι Τάλτον με τον οποίο συνεργάστηκε στα Τρίκαλα, για τον μπασκετικό Άρη αλλά και για την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για τον Γκάρι Τάλτον:

«Συνεργάστηκα πέρυσι μαζί του στα Τρίκαλα. Ήταν η λύση μου για τη θέση του point guard. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να καλύψει αυτή τη θέση όσον αφορά το σκοράρισμα αλλά και τη δημιουργία. Μπορεί να παίξει και shooting guard αλλά περισσότερο με τη μπάλα στα χέρια. Είναι συνεπής στην άμυνα, χωρίς να λέω ότι είναι σκληρός αμυντικός».

Για τον Τάλτον στον Άρη:

«Αρχικά για εμάς που περάσαμε και ζήσαμε στον Άρη είμαστε στενοχωρημένοι που δεν βλέπουμε την ομάδα να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή ο Άρης έχει τόσα θέματα που οι αποφάσεις του δεν είναι μόνο για το τι θέλει αλλά και το τι μπορεί. Αυτό το «μπορεί» τον δεσμεύει να κάνει μια δυνατή ομάδα. Σε μια τέτοια περίοδο υπάρχουν ευκαιρίες να δημιουργηθούν συνθήκες για να βγάλει δικούς του παίκτες. Εφόσον δεν υπάρχει πίεση πρωταθλητισμού, καλό είναι να βάλει δικά του παιδιά με πλάνο τριετίας να βγάλει δικούς του παίκτες. Υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες και προπονητές στα μικρά τμήματα του Άρη».

Ενώ επίσης σχολίασε:

«Οι νέοι παίκτες στην Ελλάδα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους άλλους παίκτες των άλλων χωρών και των άλλων ομάδων. Είναι η νοοτροπία των προπονητών. Υπάρχει πίεση στο ελληνικό πρωτάθλημα τύπου κερδίζω ή χάνω τη θέση μου. Η εκπαίδευση νέων παικτών και η ένταξή τους στη μεγάλη ομάδα είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο».

Για την Εθνική:

«Θα πρέπει να δούμε το επόμενο βήμα. Η διασταύρωση με τον επόμενο όμιλο με δυνατές ομάδες όπως ΗΠΑ, Τουρκία και ΗΠΑ. Προφανώς με τις πρώτες δύο θα είμαστε στον όμιλο. Να ξεκαθαρίσουμε πως είναι και η επόμενη φάση όμιλος και όχι νοκ-άουτ. Ο όμιλος όμως θα είναι πολύ δύσκολος.

Ο Αντετοκούνμπο είναι ευχή για την Ελλάδα και τον κόσμο. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε. Είμαι έκπληκτος με την αποδοχή που έχει από την ομάδα. Θεωρώ πως ο Μπουρούσης ως ηγέτης είχε σκοπό να αποδεχτεί τον Γιάννη και όχι να βάλει την ομάδα να τον «πνίξουν». Ο δρόμος είναι ανοιχτός για την Εθνική. Δεν μπορώ να πω τελικό ή οτιδήποτε άλλο».

To Top