Τακιανός: «Το επεισόδιο με τον Σμιθ μας διέλυσε! Είχαμε έλλειμμα αντιδράσεων με τον Τολιόπουλο»!

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και νυν της Αστάνα Φώτης Τακιανός μίλησε για πολλά και διάφορα, όπως και για το επεισόδιο της παραμονής της Πρωτοχρονιάς που άλλαξε τα πάντα με πρωταγωνιστή τον Κένταλ Σμιθ, τη διαχείριση που έγινε, αλλά και την επόμενη ημέρα…

Ο Κένταλ Σμιθ με έναν-δυο συμπαίκτες του βρέθηκαν σε μπαρ της πόλης και η διασκέδαση τους μετατράπηκε σε… εφιάλτης για τον Σύλλογο. Κάτι που «πλήρωσε» τελικά ο Φώτης Τακιανός, ο οποίος δεν μπόρεσε να στρίψει ξανά το… καράβι με συνέπεια να αλλάξουν όλα. Ο προπονητής, αλλά και ορισμένοι από τους ξένους.

Όπως είπε μεταξύ άλλων στο sportal.gr:

– Το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας στα «Δύο Αοράκια» αποτέλεσε την αρχή και το τέλος της συνεργασίας σου με τον ΠΑΟΚ. Ανέλαβες μετά την ήττα από το Περιστέρι πέρσι και αποχώρησες μετά την ήττα από τον Άρη ένα χρόνο μετά.

«Αν κάνουμε ένα γρήγορο Flash-Back όταν ανέλαβα η ομάδα ήταν στην 8η θέση, καταφέραμε τερματίσαμε στην 4η θέση. Η 4η θέση μας έδωσε το πλεονέκτημα της συμμετοχής απευθείας στους ομίλους του Basketball Champions League και το δικαίωμα να συμμετέχουμε την επόμενη χρονιά στο Super Cup. Άρα η χρονιά έκλεισε πάρα πολύ καλά, όσον αφορά τους στόχους της ομάδας.

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, υπήρχαν οι στόχοι, το Super Cup, η συμμετοχή μας στο Final-8 που το καταφέραμε και μια όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπής πορεία στο Champions League. Όπως και να είμαστε στην 6αδα του πρωταθλήματος για να αποφύγουμε τα Play-Out. Τώρα που μιλάμε, τα καταφέραμε να είναι ο ΠΑΟΚ μέσα και στους δυο στόχους.

Στα Δύο Αοράκια εμφανιστήκαμε εναντίον του Άρη με μια διαδικασία ελλειμματική όσον αφορά την αγωνιστική ετοιμότητα. Παρ’ ολ’ αυτά κάναμε ένα κυριαρχικό παιχνίδι για 39 λεπτά. Δεν χάσαμε ποτέ το προβάδισμα, κυριαρχήσαμε εναντίον του αντιπάλου, αλλά στο τέλος δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση, όσον αφορά την επιθετική λειτουργία και κατά δεύτερον είχαμε ένα έλλειμμα στις αντιδράσεις μας εναντίον του Τολιόπουλου.

Είναι δυο πράγματα που μας πλήγωσαν και για πρώτη φορά ο Άρης μπόρεσε, προηγήθηκε και τελικά κέρδισε το παιχνίδι του Κυπέλλου. Αυτά εν ολίγοις γίνανε από την περσινή μου παρουσία μέχρι το τελευταίο μου παιχνίδι με τον Άρη στα Δύο Αοράκια».

– Ενώ ξεκινήσατε καλά, στις γιορτές ένα επεισόδιο σε μια έξοδο των ξένων παικτών με πρωταγωνιστή τον Κένταλ Σμιθ φάνηκε να αποσυντονίζει πλήρως την ομάδα. Αυτό το θεωρείτε κομβικό σημείο για την μετέπειτα πορεία του ΠΑΟΚ;

«Είναι το σημείο που δεν μας άφησε να δείξουμε την πραγματική εικόνα της ομάδας μας. Είναι ένα κομβικό σημείο το περιστατικό με τον Κένταλ Σμιθ, γιατί μετά από το ξεκίνημα της περιόδου, είχαμε μια διαδικασία αλλαγής ενός παίκτη, του Φλάτεν και μιας υποχρεωτικής προσθήκης του Άλστον, στην θέση του ΜακΝις όταν ο ΜακΝις τραυματίστηκε και η διάγνωση ήταν για απουσία τουλάχιστον δυο μηνών από τα γήπεδα. Εκείνη τη στιγμή με τις δυο προσθήκες η ομάδα ήταν σα να ξαναέχτιζε και υπό την πίεση των επίσημων παιχνιδιών το αγωνιστικό της προφίλ. Γιατί ήρθανε παίκτες με διαφορετικά στοιχεία που έπρεπε να τα εντάξουμε.

Όταν λοιπόν συμβαίνει το ατυχές περιστατικό με τον Κένταλ Σμιθ γίνεται σε μια χρονική στιγμή που δεν υπάρχει χρόνος αντίδρασης. Στις 31 Δεκεμβρίου γίνεται το γεγονός και στις 2 Ιανουαρίου είναι το πρώτο παιχνίδι εναντίον της Τόφας, που καταφέραμε μέσα από την πορεία μας να κερδίσουμε το πλεονέκτημα της έδρας και ήταν κάτι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ. Και για το ότι κατάφερε αυτό, αλλά και για τις πιθανότητες πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του Basketball Champions League.

Δυστυχώς το γεγονός μας αποσυντόνισε όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και πνευματικά. Χάσαμε την ισορροπία μας. Την ισορροπία που μας έδινε ο συγκεκριμένος παίκτης σε δυο θέσεις. Χάσαμε έναν παίκτη ο οποίος βρήκε τον ρόλο του και απέδιδε σε υψηλό ποσοστό μέσα στο παιχνίδι και ειδικά στην περιφερειακή γραμμή λειτουργούσε μέσα από μια διαδικασία υψηλής αποδοτικότητας.

Το σπουδαιότερο ήταν ότι επηρεάστηκε η ομάδα όσον αφορά την αυτοπεποίθηση της και την ψυχολογία της. Ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι δυο πράγματα που στα ομαδικά αθλήματα παίζουν σπουδαίο ρόλο, που σημαίνει ότι αποσυντονιστήκαμε. Για τις επόμενες ημέρες ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης αλλά ήταν και πάρα πολύ δύσκολο η ομάδα να ξαναμπεί σε μια διαδικασία να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό.

Όταν μιλάμε μέχρι σήμερα στα μέσα Φεβρουαρίου, η εικόνα της ομάδας, η διαδικασία του να βρούμε λύσεις με προσθήκες παικτών έγκειται στο συγκεκριμένο γεγονός και έπαιξε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο ότι η ομάδα βρήκε από τον αγωνιστικό της ρυθμό».

To Top