Τακιανός: “Το ότι δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί έχει να κάνει με τα ποσοστά του Άρη”

Ο Φώτης Τακιανός μίλησε μεταξύ άλλων για την πίεση που άσκησε ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο κι έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα παιχνίδι υψηλής κρισιμότητας με τη λογική των στόχων μας για τη βαθμολογία και το πλασάρισμα στο Final 8. Είχαμε δύο αγωνιστικά πρόσωπα: Στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή μας ήταν καθολική και επιβάλαμε τον ρυθμό της επίθεσής μας. Παίζει ρόλο και η αμυντική μας τακτική για αυτό πήραμε τη διαφορά.

Στη συνέχεια ο τραυματισμός του Μπελιάουσκας, το τρίτο φάουλ του Μαργαρίτη και κάποια ακόμα φάουλ, μας υποχρέωσαν να παίξουμε με παίκτη λιγότερο στην περιφέρεια. Μας υποχρέωσε αυτό να πάμε σε ένα ροτέισον ανάγκης. Μπήκε να πιέσει ψηλά ο Άρης, και έφερε τη μείωση της διαφοράς, δικαιολογημένα για εμένα. Στο τέλος του ο αγώνας πήγε στις προσωπικότητες των παικτών μας, η ομάδα έδειξε ψυχή, καρδιά και αυτοπεποίθηση. Βγάλαμε μεγάλες άμυνες που μας έδωσε τη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη.

Και πρόσθεσε για το δεύτερο ημίχρονο: «Δεν ήταν απόφασή μας να σταματήσουμε να τρέχουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Το ότι δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί έχει να κάνει με τα ποσοστά του Άρη, που σκόραρε συχνά μέσα από τη ρακέτα».

Για τους Σμιθ-Άλστον: «Είναι δύο παιδιά που δείχνουν μεγάλη διάθεση προσαρμογής στον ΠΑΟΚ. Τους αρέσει και αυτή η θετικότητα βγαίνει στο παιχνίδι τους. Παίζουν καλά επειδή ένιωσαν άνετα εδώ. Έπρεπε να αντιδράσει όλη η ομάδα και όχι μόνο αυτοί. Τα εύσημα πηγαίνουν στην ομαδική λειτουργία. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με τις επιλογές μας.

Για τον Μπελιάουσκας: «Είναι μεσαίας βαθμίδας ο τραυματισμός του, γύρισε τον αστράγαλό του. Ευελπιστούμε ότι στο επόμενο παιχνίδι θα είναι καλά και θα παίξει».

To Top