Τακουρίδης: «Μας επηρέασε η απουσία του Μπαρούτοφ»

Η άσχημη εμφάνιση της ομάδας στο τρίτο σετ, αλλά και η απουσία του Ιβάιλο Μπαρούτοφ, ήταν οι αιτίες για τις οποίες ο Άρης ηττήθηκε στο γήπεδό του από τη Λαμία το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την άποψη του Γιάννη Τακουρίδη. Ο κεντρικός του Άρη μίλησε στο PRESSARIS, με νωπή την απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής…

«Παρά το γεγονός ότι παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ στην αρχή, το κενό διάστημα που είχαμε στο τρίτο σετ, όπως αποδείχθηκε, μας κόστισε. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε από εκεί και μετά να κάνουμε αυτό που έπρεπε. Στο τέταρτο σετ είχαμε τη δυνατότητα να ‘καθαρίσουμε’ το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτό μας επηρέασε πολύ, ιδιαίτερα στον ψυχολογικό τομέα, και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στη συνέχεια».

Ο 23χρονος βολεϊμπολίστας στάθηκε και στη σημαντική, όπως αποδείχθηκε, απουσία του τραυματία Ιβάιλο Μπαρούτοφ: «Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έλειπε ο διαγώνιός μας, αλλά δείξαμε ότι διαχειριστήκαμε σωστά το κενό του και μπορέσαμε να ανταποκριθούμε. Αυτή τη φορά, όμως, η απουσία του φάνηκε στο παιχνίδι».

Όσο για το ποιο ήταν το στοιχείο που οδήγησε τους «κίτρινους» στην ήττα, δήλωσε: «Η άσχημη εμφάνιση στο τρίτο σετ σε συνδυασμό με την απουσία του διαγωνίου πιστεύω ότι ήταν οι δύο βασικοί λόγοι για τη σημερινή κακή παρουσία της ομάδας».

Για το αν η μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής επί του Παναθηναϊκού επηρέασε με κάποιο τρόπο τον Άρη, ο Τακουρίδης είχε να πει τα εξής: «Η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν κάτι το οποίο προσπαθήσαμε να απομονώσουμε. Αυτό που θέλαμε ήταν να πετύχουμε τη δεύτερη νίκη στη σειρά για να αποδείξουμε ότι αυτό που καταφέραμε την προηγούμενη αγωνιστική δεν ήταν τυχαίο».

Τέλος, αναφέρθηκε στον προσεχή αγώνα με την ΕΑ Πατρών, ο οποίος θα γίνει τη Δευτέρα (07/11) στις 17:00 στο Αλεξάνδρειο: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος. Θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε σκληρά τις επόμενες ημέρες, ώστε να παρουσιαστούμε όπως πρέπει στο παιχνίδι με την ΕΑΠ. Πρέπει να πάρουμε μία ‘καθαρή’ νίκη εκεί, να κάνουμε ουσιαστικά αυτό που δεν κάναμε κόντρα στη Λαμία».

To Top