Τακουρίδης: «Μου αρέσουν τα δύσκολα, πάμε για νίκη στην Πυλαία»

Το 2011 έκρυβε αρκετές δυσκολίες για την ομάδα βόλεϊ του Άρη, που όμως είναι αποφασισμένη να πετύχει ττο καλύτερο δυνατό φινάλε. Μια νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία, στο ντέρμπι της Πέμπτης (19:00), θα φέρει πολλαπλά οφέλη και θα δώσει σημαντική ώθηση ενόψει του νέου έτους, όπως τόνισε ο φορμαρισμένος Γιάννης Τακουρίδης στο PRESSARIS.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της προηγούμενης αγωνιστικής, που είχε καθοριστικό ρόλο στη νίκη επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (3-2), πιστεύει η ομάδα του θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των φιλάθλων της στο μεθαυριανό ντέρμπι.

«Πάντοτε υπάρχει επιπλέον πίεση σ’ αυτά τα ντέρμπι, αλλά με την καλή έννοια. Είναι ένα πρόσθετο κίνητρο για μας, ώστε να παίξουμε καλύτερα και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Ξέρουμε πόσο μεγάλη χαρά θα δώσει στον κόσμο της ομάδας μια νίκη επί του ΠΑΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο 23χρονος κεντρικός.

Ωστόσο, η χαμηλή βαθμολογική θέση των δύο ομάδων (9ος ο Άρης, 10ος ο ΠΑΟΚ) δεν ενισχύει κατά την άποψή του την πίεση αυτή: «Η βαθμολογική μας θέση δεν είναι αντιπροσωπευτική. Η απόστασή μας από τον 4ο ή 5ο της κατάταξης, δεν είναι πολύ μεγάλη και μπορούμε να την καλύψουμε. Δεν σκεφτόμαστε την σημερινή μας θέση, αλλά το πώς θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, ώστε να βρεθούμε εκεί όπου μας ταιριάζει».

Ο Τακουρίδης ξέρει ότι στην Πυλαία θα περιμένει μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, αλλά δεν πτοείται. Απεναντίας… «φτιάχνεται» από τέτοιες καταστάσεις: «Εμένα προσωπικά, μου αρέσουν τα δύσκολα! Από εκεί και πέρα, είμαστε αρκετά δυνατοί και δεν θα έχουμε πρόβλημα, πιστεύω. Θα πάμε προσηλωμένοι στο παιχνίδι μας, με στόχο τη νίκη. Δεν θα ασχοληθούμε με τίποτε άλλο, ούτε και θα αφήσουμε να μας επηρεάσει τίποτε».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα σημεία που μπορεί να κρίνουν την έκβαση του αγώνα, ο κεντρικός των «κίτρινων» επισήμανε: «Ούτε ο ΠΑΟΚ έχει δείξει το καλύτερο πρόσωπό του στο φετινό πρωτάθλημα, συνεπώς το στοιχείο που μπορώ να ξεχωρίσω στο παιχνίδι του είναι το σέρβις κάποιων παικτών, το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε. Από τη δική μας πλευρά, θα προσπαθήσουμε να χαλάσουμε την υποδοχή των αντιπάλων μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι, έτσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας όσο πιο εύκολα μπορούμε».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top