ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ταλέντα που περάσατε από εδώ»: manager-ικοί παίχτες που δε δικαίωσαν τις προσδοκίες

Πόσες ώρες δεν έχουμε σπαταλήσει στο Football Manager, ψάχνοντας πάντα τους πιο ταλαντούχους μικρούς τους οποίους βρίσκαμε τζάμπα ή αγοράζαμε πολύ φθηνά; Κάποιοι εξ’αυτών ήρθαν και από την Ελλάδα, καθώς η καριέρα τους δεν ακολουθούσε τον δρόμο που είχε ο κόσμος για αυτούς.

 

1.) Φρέντι Αντού – Άρης

Αν δεν θυμάσαι αυτήν εδώ τη φωτογραφία, τότε ή είσαι πολύ μικρός ή δεν έπαιζες φούτμπολ μάνατζερ και ντροπή σου. Ο Φρέντι Αντού ήδη από τα 14 του απασχολούσε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, καθώς όλοι είχαν μεγάλες προσδοκίες από αυτόν (δεν είναι τυχαίο ότι τον αποκαλούσαν «νέος Πελέ»). Στα μέρη μας έφτασε ενώ ήταν μόλις 20 ετών, αλλά με 12 συμμετοχές και 1 γκολ, μάλλον αποτυχημένο θεωρήθηκε το πέρασμά του. Τεράστιος γυρολόγος που έχει ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, σίγουρα μπορούσε να έχει μια καλύτερη καριέρα.

 

2.) Ντιέγκο Μπουονανόττε – ΑΕΚ

 

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που όλοι περιμέναμε καλύτερη καριέρα από αυτόν. Από μικρή ηλικία άρχισαν να τον αποκαλούν «νέο Μαραντόνα» (παντού είναι ίδιοι οι δημοσιογράφοι) αλλά δε δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες. Στην περίπτωσή του βέβαια, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ένα τροχαίο που είχε, όπου το αμάξι που οδηγούσε τράκαρε, με αποτέλεσμα να πεθάνουν και οι 3 συνεπιβάτες φίλοι του και αυτός να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Μετά από αυτό, μόνο εύκολο δεν είναι να επανέλθεις. Έκανε βέβαια το ταξίδι στην Ευρώπη, στην Μάλαγα έπαιξε συμπαθητικά αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο, με αποτέλεσμα το 2015 να έρθει προς τα μέρη μας για λογαριασμό της ΑΕΚ, όπου πέτυχε 11 γκολ σε 37 συμμετοχές αλλά τελικά δεν έμεινε στην ομάδα.

 

3.) Αντονί Λε Ταλέκ – Ατρόμητος

Οι παλιοί μανατζερικοί θα θυμάστε σίγουρα τον Αντονί λε Ταλέκ. Τον έβαζες 10άρι, φορ, ακόμα και στα πλάγια και πετούσε πολλά γκολάκια. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν έκανε την καριέρα που περίμεναν οι φίλοι της Λίβερπουλ, με αποτέλεσμα να ταξιδέψει προς άλλες πολιτείες. Κάπως έτσι βρέθηκε και προς τα μέρη μας, για λογαριασμό του Ατρομήτου, όπου σε 2 χρονιές τα πήγε σχετικά καλά.

 

4.) Χακίμ Μαστούρ – Λαμία

 

Περίπτωση που θυμίζει στα ΠΑΝΤΑ την περίπτωση του Φρέντι Αντού. Χορηγίες από μικρή ηλικία, άπειρη προβολή αλλά και προσμονή για να πετύχει κάτι, στην Μίλαν δεν κατάφερε να στεριώσει κι ας είναι πολύ μικρός σε ηλικία. Ο δανεισμός του στην Λαμία σίγουρα συζητήθηκε πάρα πολύ στον ποδοσφαιρικό κόσμο, αλλά η κατρακύλα που φαίνεται να έχει πάρει μάλλον δε θα σταματήσει. Τουλάχιστον έμαθε την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

πηγή: cult24.gr

To Top