Χωρίς κατηγορία

Ταμίας ΕΠΟ: “Ο Άρης θα πρέπει να προσφύγει στις δικαστικές επιτροπές, οι αποφάσεις… τέλη Ιουλίου”!

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου και ταμίας της ΕΠΟ,  Χρήστος Καραβασίλης μιλώντας στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης ανέφερε πολύ σημαντικές παραμέτρους στην υπόθεση του Άρη, επιβεβαιώνοντας πόσο δύσκολος, δύσβατος και χρονοβόρος είναι…

Διαβάστε τι είπε στο “Μετρόπολις”:

Για τις χθεσινές αποφάσεις και το ζήτημα του Άρη: “Εμείς αποφασίσαμε τον σχεδιασμό της Α΄, Β΄ και Γ΄Εθνικής για 3 χρόνια. Η Α΄ του χρόνου και στη συνέχεια με 16 ομάδες, η Β΄του χρόνου με 20 και την επόμενη χρονιά με 18. Όσον αφορά αυτούς που θα υποβιβάζονται και θα προβιβάζονται από Α΄σε Β΄και Β’ σε Γ΄, θα γίνει μία επεξεργασία στο επόμενο δ.σ., ώστε να βρεθεί ο τρόπος της διαδικασίας.

Όσον αφορά τον ‘Άρη πρέπει να περιμένει την Φούτμπολ Λιγκ να κάνει προκήρυξη, να δηλώσουν όσες ομάδες δικαιούνται συμμετοχή και τι δηλώσεις θα έχει. Αν έχει κενά τότε μπορεί ο Άρης να προσφύγει στις δικαστικές επιτροπές της ΕΠΟ, έχοντας ως έννομο συμφέρον να συμπληρωθεί ο αριθμός 20 και ότι απόφαση βγάλει η δικαστική επιτροπή τότε θα μπορεί να παίξει στη Β΄ Εθνική. Αλλιώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος“.

Για το αν θα χρειαστεί μόνο απόφαση των δικαστικών επιτροπών, τόνισε: “Η ομοσπονδία δεν μπορεί να πάρει απόφαση ποιος θα παίξει. Πρώτα να βγουν οι προκηρύξεις, να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες και αν ο αριθμός δεν συμπληρωθεί τότε έχοντας έννομο συμφέρον ο Άρης και οι άλλες ομάδες προσφεύγουν στις επιτροπές της Ομοσπονδίας και αυτές αποφασίζουν πως θα γίνει η αναπλήρωση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, να μην ξεγελάμε τον κόσμο“.

Για τον ΚΑΠ που είναι ξεκάθαρος, τόνισε: “Ήδη έχουμε πάρει την απόφαση να μην γίνει η αναπλήρωση ομάδων εύκολα, μόνο με τις επιτροπές.

Για τις ομάδες που έπεσαν και το αν μπορούν να προσφύγουν στις επιτροπές για να παραμείνουν στην Φούτμπολ Λιγκ: “‘Όχι, ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος σε αυτό. Αυτοί που πέφτουν, πέφτουν. Η δικαστική επιτροπή μπορεί να αποφασίσει αν θα παραμείνει ο όμιλος ως έχει με 15 ή 16 ομάδες ή θα τις αναπληρώσει. Ο όμιλος θα είναι με 20, αλλά υπάρχει περίπτωση να μην συμπληρωθεί, Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν συμπληρωθεί ο αριθμός αποφασίζουν οι επιτροπές.

Η ομοσπονδία δεν μπορεί να πάρει απόφαση. Ανάλογα πότε θα λήξουν οι καταληκτικές ημερομηνίες δηλώσεων συμμετοχής από τη Φούτμπολ λιγκ, 15 Ιουλίου, 20 Ιουλίου και από εκεί και πέρα αρχίζει η διαδικασία”.

Για το πότε θα ολοκληρώνονται οι δηλώσεις συμμετοχής, σύμφωνα με την εμπειρία του: “Τις ημερομηνίες τις βγάζουν οι επιτροπές των πρωταθλημάτων. Το δ.σ. της Φούτμπολ Λιγκ σε μία συνεδρίαση θα αποφασίσει. Μέσα στον Ιούλιο θα είναι αυτή η ημερομηνία σίγουρα.

Εμείς σαν ενώσεις πάντα μέχρι τα τέλη Ιουλίου θέταμε ημερομηνίες. Βεβαίως μετά τον Ιούλιο θα ξέρουμε και μετά θα προσφύγουν στις δικαστικές επιτροπές. Εγώ το έχω πει σε πολλούς Αρειανούς, ότι αυτές είναι οι διαδικασίες, μακάρι γιατί ο Άρης με την ιστορία και το γήπεδο που έχει αξίζει να παίζει στη Φούτμπολ λιγκ”.

 

 

To Top