Ταξίδι Ζαγοράκη στην Ελβετία και συναντήσεις στην UEFA

Με γεμάτη ατζέντα ταξιδεύει για την Ελβετία ο Θοδωρής Ζαγοράκης όπου και συναντηθεί το διήμερο (19-20/04) με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν και τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θόδωρο Θεοδωρίδη.

Σε αυτή υπάρχουν τα εξής θέματα: η παραμονή ή όχι του Τζον Φαν’τ Σχιπ στην Εθνική Ελλάδος, η εκλογή του Ιάκωβου Φιλιππούση στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΕΠΟ, η προσφυγή του Ολυμπιακού εναντίον αυτής της εκλογής με επιχείρημα το ότι δεν προτάθηκε από τον ίδιο τον Ζαγοράκη όπως προβλέπεται, ο ορισμός της σημαντικής γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας για τα τέλη Ιουνίου και οι πρώτες επαφές/συζητήσεις του νέου προέδρου στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης σηκώνει λοιπόν μανίκια για ένα σωρό ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία. Πέραν του κ. Θεοδωρίδη, ο αρχηγός της εθνικής του 2004 θα έχει την ευκαιρία να τα πει δια ζώσης και με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν για την εφαρμογή (μερική ή ολική) της “ολιστικής μελέτης” μέσω του καταστατικού της ΕΠΟ (κρίσιμη η γενική συνέλευση του Ιουνίου), τα οικονομικά προβλήματα της ΕΠΟ, το οργανόγραμμα, τη «γκρίνια» για ορισμένους ξένους διαιτητές και κάποιους από τους ορισμούς του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, τους τομείς στους οποίους θα πρέπει να στοχεύσει, την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και τη στελέχωσή της.

Το ταξίδι είναι προγραμματισμένο στο πλαίσιο του συνεδρίου της UEFA που θα λάβει χώρα την Τρίτη, αλλά ασφαλώς το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις off the record συναντήσεις και συζητήσεις που θα έχει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, την ώρα που όλη η Ευρώπη θα περιμένει πολύ πιο σημαντικές ανακοινώσεις τη Δευτέρα.

Αυτές είναι η επισημοποίηση του νέου format για το Τσάμπιονς Λιγκ της τριετίας 2021-2024 και την οριστικοποίηση των πόλεων και των προϋποθέσεων (αριθμός φιλάθλων ανά χώρα και γήπεδο, πιστοποιητικά για εμβόλιο Covid-19 κ.ο.κ.) για το Euro 2020 που έγινε λόγω κορονοϊού «Euro 2021».

To Top