ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ταπούτος: “Άρης ομάδα συνόλου, με παίκτες που θυσιάζουν τον εαυτό τους! Με προσοχή η αναζήτηση ξενου”

Ο Χρήστος Ταπούτος, τιμ μάνατζερ του Άρη, αναφέρθηκε στη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ και μοιράστηκε τις σκέψεις του για την πορεία της ομάδας, αλλά και την ενίσχυση με έκτο ξένο.

Όπως είπε μιλώντας στον FLASH 99,4 και στο “Αθλητικό X-PRESS”: “Ο Άρης έχει μια ομάδα, με τον ίδιο προπονητή και την ίδια φιλοσοφία, έχοντας το στοιχείο του μαχητή. Μπαίνει σε κάθε ματς για να παλέψει, το έκανε με τον Παναθηναϊκό το έκανε με την ΑΕΚ και κέρδισε, αν και όλοι έλεγαν ότι θα ξεκινήσει με τέσσερις ήττες. Με την ΑΕΚ ήταν πιο επιβλητική η εμφάνισή μας, δεν αφήσαμε ούτε ένα λεπτό να πιστέψει ότι μπορεί να μας κερδίσει. Είναι σημαντικό ότι παίξαμε με επτά παίκτες και κερδίσαμε, γιατί όλα τα παιδιά έδωσαν ενέργεια και έπαιξαν και γι αυτούς που έλειπαν”.

Για το μυστικό του Άρη τόνισε ότι: “Δεν είναι η ομάδα που θα βασιστεί σ’ έναν ηγέτη, αλλά στους πολλούς παίκτες και την ομαδικότητά της. Ο Άρης ομάδα συνόλου, με παίκτες που θυσιάσουν τον εαυτό τους, ειδικά στην άμυνα. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι κοντά στην ομάδα που έχουν παίξει μπάσκετ, έχουν φορέσει τη φανέλα του Άρη, ξέρουν τι σημαίνει και προσπαθούμε να μοιραστούμε την εμπειρία και τις παραστάσεις μας, για να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανταποκριθούν”.

Σε ότι αφορά τον στόχο του Άρη υπογράμμισε ότι: “Για να είμαστε ρεαλιστές βάσει όλων των δεδομένων, ο Άρης θέλει να πλασαριστεί στην εξάδα και να έχει στα πλέι οφ έναν αντίπαλο πλην Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για να μπορέσει να κάνει κάποια πράγματα”.

Για το κομμάτι της οικονομικής εξυγίανσης είπε ότι: “Και πέρσι και φέτος στόχος είναι να κλείσουν οικονομικά τρύπες, έγινε πέρσι, ενώ η ομάδα ήταν πληρωμένη, αυτό θέλουμε και φέτος”, ενώ για τη βοήθεια του κόσμου τόνισε: “Και θέλουμε και περιμένουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, είναι η σημαντική η βοήθεια του και κυρίως γιατί εκτιμάει την προσπάθεια που γίνεται”.

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα του έκτου ξένου ομολογώντας ότι: “Κοιτάμε με προσοχή να βρούμε έναν παίκτη που να είναι κατάλληλος για τις ανάγκες μας και όχι για να έρθει και να κάνει αυτά που παίρνουμε από τους παίκτες που έχουμε ήδη. Υπάρχει κινητικότητα, αλλά δεν μπορώ να πω εάν θα έχουμε παίκτη μέχρι το Σάββατο”.

Ακούστε εδώ τα όσα είπε ο Χρήστος Ταπούτος

To Top