ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ταπούτος: “Θα μου λείπει μια ζωή ο Άρης! Και τίτλο να πάρει ο κόουτς Πρίφτης θα παραμείνει απλός και ταπεινός!”

Ο Χρήστος Ταπούτος στάζει μέλι για τον Άρη, του αρέσει αυτό που παρουσιάζουν φέτος οι κίτρινοι και αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια και στον Δημήτρη Πρίφτη!

Ο Αρειανός και πρώην παίκτης του Άρη, Χρήστος Ταπούτος μίλησε στο metrosport.gr και τόνισε: “Μετά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ο Αρης είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει το πρωτάθλημά μας. Είναι πολύ δυνατός και σοβαρός. Η ομάδα έκανε μια κοιλιά, θεωρώ όμως κερδίζοντας την ΑΕΚ την επόμενη εβδομάδα θα βγει τρίτος και θα παραμείνει εκεί έως το τέλος της χρονιάς”.

Πατάει ελάχιστα στο παρκέ καθώς παραμένει ο ειδικός νάρθηκας στο σπασμένο αριστερό χέρι του, πράγμα που φαίνεται στην ομάδα της Καβάλας καθώς έχει κομβικό ρόλο: “Θέλω να πιστεύω ότι σε τρεις εβδομάδες θα είμαι έτοιμος να επιστρέψω. Είναι δύσκολο να βλέπεις την ομάδα σου να παλεύει κι εσύ να μην μπορείς να προσφέρεις. Και είναι αλήθεια ότι έσφιξε ο κλοιός για μας, κάναμε δύο άσχημες ήττες σε παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Υπάρχουν τα παιχνίδια για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας, πλέον όμως εξαρτάται από το τι κάνουν και οι ομάδες που είναι πιο πάνω από εμάς. Τα παιδιά κάνουν υπερπροσπάθεια για να καλύψουν και το δικό μου κενό, ο κόουτς προσπαθεί το ίδιο με διάφορα τρικ”.

«Δεν θα τον αλλάξει ούτε ένας τίτλος»

Πέρα από τον οργανισμό Άρη τον οποίον γνωρίζει άριστα, ο Χρήστος Ταπούτος ξέρει πολύ καλά και τον Δημήτρη Πρίφτη. «Είναι άνθρωπος που δεν πετά στα σύννεφα. Ακόμη κι αν ο Αρης κατακτήσει έναν τίτλο, ο κόουτς Πρίφτης θα παραμείνει το ίδιο απλός και ταπεινός. Είναι καλός προπονητής και άνθρωπος, αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του στην προπονητική», είπε και σημείωσε ότι η παρουσία του Πρίφτη είναι το εχέγγυο της επιτυχίας του Αρη. «Το χαρακτηριστικό του Αρη είναι η σκληρή άμυνα και το επίπεδο συγκέντρωσης. Εχει επιθετικό ταλέντο αλλά δίνει βάρος στην άμυνα γιατί η άμυνα κερδίζει παιχνίδι αλλά και χαρακτηρίζει τις ομάδες σοβαρές και αξιόπιστες».

«Ο κόσμος είδε και αγκάλιασε»

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φετινού πρωταθλήματος είναι και το επίπεδο υποστήριξης των φιλάθλων του Αρη. «Ο κόσμος βλέπει την προσπάθεια, αναγνωρίζει, καταλαβαίνει ότι ταυτόχρονα με το αγωνιστικό τρέχει και η εξυγίανση της ομάδας κι έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια. Θεωρώ ότι ο Αρης έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον», είπε. Δεν έκρυψε πάντως ότι ο Αρης… «θα μου λείπει μια ζωή. Οσο είμαι μακριά από τη Θεσσαλονίκη και το γήπεδο. Χαίρομαι όμως που πάει καλά, χαίρομαι για τον κόουτς με τον οποίο συνεργαστήκαμε στο παρελθόν, χαίρομαι που γεμίζει το γήπεδο κυρίως όμως γιατί έχει φτιάξει κάτι πολύ αξιόλογο».

To Top