Ταπούτος: “Να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη!”

Ο Χρήστος Ταπούτος ξεκίνησε την προετοιμασία του στη Τσεχία με τη Νίμπουρκ, έχει όμως στο μυαλό του τον Άρη. Σε συνέντευξή του ο πρώην αρχηγός των κίτρινων επανέλαβε πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Άρη!

Η συνέντευξη του Χρήστου Ταπούτου στο “basketnet.gr”:

Πως αισθάνεσαι που φεύγεις για πρώτη φορά από την Ελλάδα;

«Λίγο περίεργα. Είναι σίγουρα μια πρωτόγνωρη εμπειρία και ένα νέο βήμα στην καριέρα μου. Μια πρόκληση. Η αλήθεια είναι πως περισσότερο απ’ όλα θα μου λείψει η οικογένεια. Ωστόσο, όλοι έχουμε καταλάβει πως αναγκαστικά, έπρεπε να κάνω αυτό το βήμα».

Μήπως το καθυστέρησες κιόλας να ξενιτευτείς;

«Ίσως… Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως. Έχω σκοπό να κάτσω κάποια χρόνια έξω. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ, δεν πρόκειται να επιστρέψω».

Σε… έδιωξε η οικονομική κρίση ή κάτι άλλο;

«Οι συνθήκες πλέον στο ελληνικό μπάσκετ δεν είναι οι καλύτερες. Η οικονομική κρίση το έχει επηρεάσει προς το χειρότερο. Με είχε κουράσει αυτή η μιζέρια και ήθελα να ξεφύγω».

Πιστεύεις πως θα τα καταφέρεις να ζήσεις μακριά από τη γυναίκα και τη μικρή σου κόρη;

«Η οικογένειά μου είναι πάνω απ’ όλα. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Ξέρουμε πως είναι για καλό όλων μας».

Γιατί επέλεξες τη Νίμπουρκ και όχι κάποια άλλη ομάδα του εξωτερικού απ’ όπου είχες προτάσεις;

«Μίλησα με τον προπονητή και τους παράγοντες της ομάδας πριν υπογράψω. Έδειξαν ότι με θέλουν. Παρότι το τσέχικο πρωτάθλημα δεν είναι από τα καλύτερα, η Νίμπουρκ είναι ισχυρή ομάδα. Παίζει στα προκριματικά της Ευρωλίγκα και σε μια δυνατή λίγκα Βαλτική, όπου αντιμετωπίζει ισχυρές ευρωπαϊκές ομάδες, από ισχυρά πρωταθλήματα, όπως το λιθουανικό, το ρωσικό κ.α.»

«Να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη»

Ως Αρειανός δεν ήταν δύσκολο να αφήσεις την ομάδα της καρδιάς σου;

«Δύσκολο είναι όταν αφήνεις την ομάδα που αγαπάς αλλά και την πόλη σου. Αλλά, όπως προανέφερα δεν γινόταν διαφορετικά. Από τη στιγμή που μου προσέφεραν τα τριπλά και τα τετραπλά χρήματα θα ήταν τρελό να αρνηθώ. Είμαι επαγγελματίας και έπρεπε να κοιτάξω το δικό μου συμφέρον. Μακάρι να φτιάξουν τα πράγματα και να γυρίσω».

Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον Άρη;

«Αυτή είναι η επιθυμία μου. Εύχομαι να καλυτερεύσει η κατάσταση και στο φινάλε να παίξω κάποια ματς με τη φανέλα του Άρη κλείνοντας εκεί την καριέρα μου».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο;

«Ζήσαμε καλές στιγμές τα δύο προηγούμενα χρόνια. Με στήριξαν και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Ο κύκλος αυτός έκλεισε και ελπίζω να ανοίξει ένας καινούριος. Όταν βγει από αυτό το αδιέξοδο που τον οδήγησαν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι έλεγαν ότι ήθελαν το καλό του, ίσως ξανασμίξουμε».

Πως βλέπεις τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα με την καινούρια διοίκηση;

«Μπήκαν άνθρωποι με όρεξη και μεράκι ώστε να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν χρήματα και να γίνουν διακανονισμοί. Θεωρώ πως η ηθική αλλά και οικονομική συμπαράσταση του κόσμου με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας, θα βοηθήσει το έργο της νέας διοίκησης. Είναι κρίμα μια τόσο μεγάλη ομάδα να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση».

«Πλήρωσε την υπεροψία της η Εθνική»

Επιστροφή στην Ευρωλίγκα, έστω και στα προκριματικά, έπειτα από πολλά χρόνια…

«Γι’ αυτό δουλεύω τόσα χρόνια. Περίμενα να μου δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψω σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση. Τα πράγματα, όμως, είναι δύσκολα. Όσο κι αν προχωρήσουμε στα προκριματικά μάλλον θα πέσουμε πάνω στο μεγαθήριο που λέγεται Ούνιξ Καζάν… Και πάλι, όμως είναι μια καλή ευκαιρία να παίξω έστω και μερικά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Πάντως, ακόμη και αν δεν τα καταφέρουμε θα αγωνιστούμε στο Γιούροκαπ που είναι επίσης μια αξιόλογη διοργάνωση».

Πώς κρίνεις τον αποκλεισμό της Εθνικής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου;

«Νομίζω ότι πληρώσαμε την υπεροψία μας στο συγκεκριμένο ματς με τη Νιγηρία. Δεν το είδαμε τόσο σοβαρά όσο θα έπρεπε. Μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο χαλαρώσαμε. Όταν χαλαρώνεις και υποτιμάς τον αντίπαλο μπορεί να το πληρώσεις ακόμη και από τη Νιγηρία…».

Το κεφάλαιο Εθνική έχει κλείσει για σένα;

«Εγώ κοιτάω κάθε χρονιά να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μου. Αν προκύψει ξανά κλήση στην Εθνική, έχει καλώς. Αν δεν έρθει δεν θα τα βάψω και μαύρα…».

«Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Στο ελληνικό πρωτάθλημα τι βλέπεις; Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός;

«Νομίζω πως έχει ένα μικρό πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, κυρίως λόγω ομοιογένειας και καλύτερης ψυχολογίας. Πλέον, αφού κατάφερε να πετάξει από πάνω του αυτό το… κόμπλεξ του να μην μπορεί να κερδίσει τον αιώνιο αντίπαλο, είναι το φαβορί».

Το επίπεδο της Α1 θεωρείς πως θα είναι πεσμένο φέτος;

«Νομίζω πως φέτος θα είναι το χειρότερο πρωτάθλημα στην ιστορία της Α1. Δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν χορηγοί. Μεγάλες ομάδες όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ παλεύουν με τα χρέη, ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται στα αζήτητα της Β’ Εθνικής. Το μόνο που μας σώζει είναι η καλή πορεία Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα».

To Top