ΤΑΠ Άρης για Προσαλίκα: «Είναι απρέπεια ν΄ αμφισβητεί το πρωτάθλημα του ΄97!»

Αίσθηση έχουν προκαλέσει στις τάξεις του Άρη οι πρόσφατες δηλώσεις του Στέλιου Προσαλίκα, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA και στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ», αμφισβήτησε μεταξύ άλλων την κατάκτηση του πρωταθλήματος της μεγάλης ομάδας των «κιτρινόμαυρων» το 1997.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Ομάδα την οποία αποτελούσαν παίκτες όπως οι Γκάνεφ, Κονσταντίνοφ, Μέλκας, Παπακοσμάς, Αλεξανδρόπουλος, Κουτσονίκας, Χατζηαντωνίου, Μητρούδης και κάτω από τη μαεστρία του Κώστα Χαριτωνίδη έσπασε το δίπολο Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και έφερε τον τίτλο στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα γενικός αρχηγός της τότε ομάδας ήταν ο νυν Πρόεδρος του Τ.Α.Π. ΑΡΗΣ, Θωμάς Γιώτας.

Κύκλοι του Τ.Α.Π. σχολίαζαν τις δηλώσεις του Στέλιου Προσαλίκα τονίζοντας ότι είναι απρέπεια να αμφισβητεί κάποιος το ένα και μοναδικό πρωτάθλημα που είχε φύγει μέχρι τότε από την Αθήνα και να μη σέβεται το γεγονός ότι ο Άρης είχε υπερομάδα και δίκαια, κατά γενική ομολογία, κατέκτησε τον τίτλο.

Τόνιζαν μάλιστα ότι είναι κρίμα οι συγκεκριμένες δηλώσεις να γίνονται τη χρονική στιγμή που η ομάδα συμπληρώνει 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας.

Άνθρωποι του Τ.Α.Π. έλεγαν, επίσης, ότι πρέπει, όλοι, ακόμη και 17 χρόνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος να συνειδητοποιήσουν ότι με τα «αν» δεν κατακτούμε τίτλους, όπως ποτέ η πλευρά του Άρη δεν άφησε υπονοούμενα για τίτλους που κατέκτησε ο Στέλιος Προσαλίκας ή ενέργειες που έκανε ή δεν έκανε ως Πρόεδρος της Ε.Ο.Π.Ε..

Μάλιστα χαριτολογώντας έλεγαν, ότι όταν οι παίκτες είχαν αποφασίσει απεργία η πλευρά Άρη είχε προτείνει, και είχε γίνει δεκτή η πρότασή της, η απεργία να ξεκινήσει μια αγωνιστική αργότερα. Τότε ο Παναθηναϊκός ήθελε στο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη να παρουσιαστεί με εφηβική ομάδα, γιατί στις τάξεις του είχε δύο βασικούς παίκτες… σοβαρά τραυματίες. Τελικά η τηλεοπτική αναμέτρηση της Δευτέρας διεξήχθη κανονικά και το τελικό 3-0… μιλάει από μόνο του, όπως φυσικά και η νίκη 3-1 στον ‘Τάφο του Ινδού’, όπου τους παράγοντες του Άρη προστάτευσαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και κυρίως ο Θανάσης Γιαννακόπουλος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Προσαλίκας δήλωσε πριν από δύο ημέρες στη NOVA, μιλώντας με σαφείς υπαινιγμούς για τους “κίτρινους”: “Το απόλυτο βόλει το έπαιξε ο Παναθηναϊκός και αν δεν γίνονταν η απεργία των αθλητών και να κατέβω με τους έφηβους μέσα στον Άρη,  δεν θα σταμάταγαν οι τίτλοι…”.

To Top