Ταυτοποιήθηκαν 25 άτομα για τα επεισόδια στον Ρέντη: Τι ισχύει με την προστασία των μαρτύρων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στον Ρέντη που οδήγησαν στον πολύ σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού.

Σύμφωνα με το Open έχουν ταυτοποιηθεί 25 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια και κλήθηκαν για καταθέσεις στην ΓΑΔΑ. Στις καταθέσεις τους υποστήριξαν ότι δεν είναι είχαν κροτίδες και φωτοβολίδες πάνω τους και δεν εκτόξευσαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, περιέγραψαν τους συνοπαδούς τους που έριξαν τις φωτοβολίδες, χωρίς ωστόσο, να δώσουν πολλά στοιχεία επειδή, όπως είπαν, φορούσαν φουλ φέις και δεν μπορούσαν να δουν τα πρόσωπά τους.

Σημαντικό στοιχείο για την αστυνομία είναι και το ζήτημα της προστασίας των μαρτύρων, αφού αρκετοί οπαδοί φοβούνται να μιλήσουν. Σύμφωνα με τα όσα είπε η Μίνα Καραμήτρου στο Open, υπάρχουν πέντε άτομα που αν μπουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων μπορούν να μιλήσουν και να δώσουν πληροφορίες.

Προϋπόθεση για να μπουν είναι να δώσουν πληροφορίες για τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίες θα αξιολογηθούν και έτσι θα δοθεί το πράσινο φως για την προστασία τους.

To Top