Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα πρώτα δοκιμαστικά της Ιαπωνίας

Το δέκατο έκτο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 ξεκίνησε με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Ιαπωνικού γκραν πρι. Έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα στη Σιγκαπούρη ομάδες και οδηγοί επέστρεψαν στην αγαπημένη τους Σουζούκα.

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία με τη μαλακή γόμα, έχοντας ως επίδοση 1:31,647. Δεύτερος βρέθηκε ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, του οποίου η διαφορά με τον Ολλανδό ήταν στα 0,626 δευτερόλεπτα. Στη 3η θέση κατετάγη ο Λάντο Νόρις της McLaren, ο οποίος ξεπέρασε στο τέλος τον Σαρλ Λεκλέρ με την έτερη Ferrari.

Πέμπτος βρέθηκε ο εντυπωσιακός Γιούκι Τσουνόντα της AlphaTauri, με τον Ιάπωνα να είναι ο τελευταίος οδηγός στο grid που ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας οδηγών, Φερστάπεν.

Έκτος της διαδικασίας ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, ενώ στην 7η θέση κατετάγη ο Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη McLaren μέχρι το 2026.

Στην 8η θέση ήταν ο Άλεξ Άλμπον της Williams, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο εκπληκτικός Λίαμ Λόσον (AlphaTauri), ο οποίος στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης τερμάτισε στην 9η θέση και ο Λανς Στρολ (Aston Martin).

Αξίζει να σημειωθεί πως στα αρνητικά των πρώτων δοκιμών ήταν η Mercedes, καθώς είδε και τους δύο οδηγούς της εκτός της τελικής δεκάδας. Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν στην 13η θέση, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε στην 16η.

To Top