Τα έβαλε με τους ρατσιστές οπαδούς των Σέλτικς ο Τζέιλεν Μπράουν

Για ρατσιστική αντιμετώπιση από μερίδα οπαδών των Σέλτικς μίλησε ο άσος της ομάδας, Τζέιλεν Μπράουν. Ο εκ των ηγετών της ομάδας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Παικτών του ΝΒΑ είναι από τους αθλητές που παίρνουν θέση για κοινωνικά ζητήματα και δεν δίστασε να τα βάλει με μια μερίδα του κοινού της δικής του ομάδας. 

«Πιστεύω πως υπάρχει ένα μέρος μεταξύ των φίλων των Σέλτικς που είναι πολύ τοξικοί και δεν θέλουν να βλέπουν τους αθλητές να χρησιμοποιούν το βήμα τους ή απλώς θέλουν να παίζουν μπάσκετ για να τους διασκεδάζουν και μετά να πηγαίνουν σπίτια τους. Για μένα αυτό είναι πρόβλημα. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους φίλους των Σέλτικς, αλλά υπάρχει μια μερίδα που είναι προβληματική», τόνισε ο Μπράουν. 

«Όταν κάνεις ένα κακό παιχνίδι, το συνδέουν με την προσωπικότητά σου. Δεν υπάρχει πολύς χώρος για τους έγχρωμους, για μαύρους επιχειρηματίες, να έρθουν και να ανοίξουν μια επιχείρηση. Η εμπειρία μου εδώ δεν είναι όσο άνετη θα ήθελα. Παρότι είμαι αθλητής και θα περίμενε κανείς να έχω κάποια επιρροή, αλλά ακόμη κι εγώ έπρεπε να αντιμετωπίσω δυσκολίες προσπαθώντας να κάνω μια επένδυση, να αγοράσω ένα σπίτι ή να κάνω συγκεκριμένα πράγματα», πρόσθεσε. 

«Υπάρχουν και άλλες μορφές ρατσισμού, που περνάνε απαρατήρητες, όπως οι ανισότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα. Τα χρήματα σε προγράμματα και τις ευκαιρίες που δίνονται σε κάποιες περιοχές σε σχέση με άλλες. Τι κάνουμε όμως με τα παιδιά που είναι ταλαντούχα και δεν τους δίνουμε την ευκαιρία;», κατέληξε. 

Ο Τζέιλεν Μπράουν δεν είναι ο πρώτος σταρ του ΝΒΑ που μίλησε για ρατσιστική συμπεριφορά από οπαδούς των Σέλτικς. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε κάνει το ίδιο το 2022 αναφέροντας πως «… είναι ρατσιστές όσο δεν πάει. Αλλά δεν με πειράζει. Το αντιμετωπίζω σε όλη μου τη ζωή».

To Top