Τα έξι λάθη του VAR που έγιναν στο πρώτο μισό της σεζόν στην Premier League

Η εισαγωγή του VAR είχε σκοπό να ελαχιστοποιήσει τα διαιτητικά σφάλματα κατά τη διάρκεια των αγώνων και η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι σημαντική, αλλά η τεχνολογία δεν κατέχει το αλάθητο. Η Premier League αποκάλυψε συγκεκριμένα πως μία στις οκτώ αποφάσεις που ανατράπηκαν μέσω VAR στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, ήταν λανθασμένη!

Η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος συνέστησε ειδική επιτροπή από πρώην ποδοσφαιριστές, μέλη της Λίγκας και εκπροσώπους της Ένωσης Διαιτητών, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως έξι από τις 48 αποφάσεις του VAR λήφθηκαν λανθασμένα.

Από αυτές τις έξι, οι πέντε αφορούν γκολ ή αποβολές που επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα, μεταξύ των οποίων το γκολ του Γκαμπριέλ Μαρτινέλι στο Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΆρσεναλ 3-1, με το οποίο οι Κανονιέρηδες θα είχαν προηγηθεί με 1-0 στο 12ο λεπτό. Το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης πάνω στον Κρίστιαν Έρικσεν, το οποίο κρίθηκε πως δεν ίσχυε.

Οι υπόλοιπες πέντε αποφάσεις αφορούν τα:

  • Κρίσταλ Πάλας – Άστον Βίλα 3-1: Το πέναλτι για χέρι του Λούκα Ντιν με το οποίο η Πάλας πήρε προβάδισμα με 2-1.
  • Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 2-1: Η ισοφάριση των Χάμερς με τον Κορνέ στο 90′ που ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Τζάροντ Μπόουεν στον Μεντί.
  • Νιούκαστλ – Κρίσταλ Πάλας 0-0: Το αυτογκόλ του Ταϊρίκ Μίτσελ για το 1-0 στο 51ο λεπτό που ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Γουίλοκ στον Γουάιτα.
  • Φούλαμ – Άστον Βίλα 3-0: Η απευθείας κόκκινη που δόθηκε στον Ντάγκλας Λουίς και άφησε τη Βίλα με δέκα παίκτες με το σκορ στο 1-0.
  • Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπρέντφορντ 2-2: Το πέναλτι που χρεώθηκε ο κίπερ της Φόρεστ, Ντιν Χέντερσον και με το οποίο ο Εμπεμό σκόραρε για τη Μπρέντφορντ γράφοντας το 1-1.
To Top