ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τα έσοδα από τη συμμετοχή του Ενκουλού στο Μουντιάλ

Η παρουσία του Νικολά Ενκουλού μπορεί να ολοκληρώθηκε άδοξα, λόγω του τραυματισμού του και φυσικά, εξαιτίας του αποκλεισμού του Καμερούν από τη φάση των “16” του Μουντιάλ, όμως ο Άρης θα επωφεληθεί από τη συμμετοχή του έμπειρου αμυντικού, βάζοντας στα ταμεία του ένα σημαντικό ποσό.

Η FIFA έχει ενημερώσει πως για κάθε ποδοσφαιριστή που δεσμεύεται στο διάστημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την εθνική του ομάδα, θα καταβάλλει στον σύλλογο, στον οποίο ανήκει, αποζημίωση ύψους 9.500 ευρώ για κάθε ημέρα, μετρώντας δύο εβδομάδες, πριν την επίσημη έναρξη των ομίλων.

Ο Ενκουλού παρέμεινε στο Κατάρ μέχρι τη λήξη της φάσης των ομίλων, δηλαδή έως τις 2 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας προετοιμασία με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στις 20 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα διάστημα, που ανεβάζει τα έσοδα περίπου στις 256 χιλιάδες ευρώ.

Αν το Καμερούν κατάφερνε να περάσει στα νοκ άουτ παιχνίδια το ποσό θα αυξανόταν ακόμη περισσότερο, αλλά και πάλι το ποσό που θα λάβει η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ είναι αξιοσέβαστο. Είναι πιθανό, όμως, να προστεθούν σε αυτό κι άλλα χρήματα, ως αποζημίωση για τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, που του στέρησε ως γνωστόν τη συμμετοχή στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βραζιλία.     

To Top