Τα αγωνιστικά κέρδη μιας χαμένης χρονιάς

Χρονιά εφιάλτης. Η σεζόν 2011/2012 ήταν με διαφορά η χειρότερη των τελευταίων ετών για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη. Από αυτήν την κάκιστη χρονιά που ολοκληρώθηκε από τα μέσα Απρίλη για την ομάδα, τα περισσότερα κομμάτια που υπάρχουν στο παζλ της θα περάσουν και θα ξεχαστούν… Υπάρχουν ωστόσο και ορισμένα που πρέπει να φυλαχθούν σαν… κόρες οφθαλμού, μιας και ίσως αποτελέσουν τη σπίθα που θα ανάψει ξανά τη φλόγα της ομάδας και θα δώσει το έναυσμα για μία νέα αρχή.

Ποια είναι τα αγωνιστικά κέρδη μιας τόσο κακής χρονιάς;

1. Χαβιέρ Ουμπίντες

Κατά γενική ομολογία ήταν ο πιο σταθερός, ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Άρη τη φετινή σεζόν. Ηγέτης της ομάδας μεσοεπιθετικά, επισφράγισε την παρουσία του με τρία γκολ και έξι ασίστ στο πρωτάθλημα. Έκανε ντεμπούτο με το… στυλό στο χέρι, αφού με το που επικυρώθηκε η απόκτησή του, αγωνίστηκε ως βασικός κόντρα στην Ξάνθη. Έκτοτε έπαιξε σε 25 παιχνίδια για το πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας 2251 λεπτά συμμετοχής και δεν έδωσε ποτέ το δικαίωμα για άσχημα σχόλια. Με εξαιρετική παρουσία, περίσσια ποιότητα, αλλά και ηρεμία στο παιχνίδι του. Εξωαγωνιστικά δεν υπήρξε μάλιστα κανένα άσχημο σχόλιο, για έναν εξαιρετικό επαγγελματία, ο οποίος είναι δείχνει έτοιμος να αποτελέσει τον ηγέτη της νέας χρονιάς.

2. Μάρκος Βελλίδης

Μία ομάδα που στοχεύει ψηλά, πρέπει να έχει γερές βάσεις. Μία μεγάλη ομάδα ξεκινάει από το τέρμα. Ο Άρης την πιο κρίσιμη στιγμή βρήκε έναν τερματοφύλακα, ο οποίος θα αντικαταστήσει επάξια τον απερχόμενο Μιχάλη Σηφάκη. Ο Βελλίδης στα 25 του χρόνια μοιάζει έτοιμος να αποτελέσει τον επόμενο φύλακα άγγελο της ομάδας. Στην πρώτη… αναγνωριστική του χρονιά ως βασικός άσχημα δεν τα πήγε. Τσαμπουκάς, οργανωτής της άμυνας και με εκπληκτικά ρεφλέξ έσωσε πολλές φορές την ομάδα. Πολλές φορές κι όταν κυρίως προδόθηκε από τις τραγικές αντιδράσεις της άμυνάς του έδωσε τη λύση. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί σε σημαντικά σημεία του, όπως για παράδειγμα το θέμα της εξόδου. Πάντως δίνει την εντύπωση πως η νέα ομάδα και ο προπονητής της τη νέα χρονιά, θα μπορέσει να βασιστεί επάνω του. Φέτος έπαιξε σε 26 παιχνίδια και συμπλήρωσε 2357 αγωνιστικά λεπτά.

3. Νέρι Καστίγιο

Ξεκίνησε φέτος ως ηγέτης και αρχηγός της ομάδας. Στην ουσία στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος δεν έκανε τίποτα. Σκιά του εαυτού του ήταν ο Μεξικανός που έφτασε μία ανάσα από την αποχώρησή του από το Χαριλάου. Η συνέχεια όμως ήταν δυσανάλογη. Με την αποχώρηση του Πρόμπιερζ έκανε πράγματα και θάματα. Όσο πρόλαβε δηλαδή μιας και στην Τούμπα έμεινε από… καύσιμα και μπήκε στα πιτς, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο γόνατο. Να επιστρέψει δεν κατάφερε ουσιαστικά ποτέ, αλλά με μία καλή αποθεραπεία και ανάρρωση, θα είναι σε θέση πια να προετοιμαστεί κατάλληλα το καλοκαίρι και να δώσει στον Άρη όσα έδειξε από το Γενάρη ως τα μέσα Μαρτίου. Έξι γκολ στο πρωτάθλημα κι ένα στο κύπελλο έβαλε ο Νέρι και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει από τις βάσεις της νέας σεζόν. Σε αυτήν που έφυγε ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έπαιξε 1469 λεπτά, σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος.

4. Κώστας Καζναφέρης

Σταθερότατος και ίσως ο πιο παθιασμένος παίκτης της ομάδας, ήταν σταθερά άνω του μετρίου σε όλο το πρωτάθλημα. Έβγαλε ποιότητα, δυναμικός και με πολλές δυνάμεις, από τους παίκτες που χρειάζεται ο Άρης για τη νέα σεζόν. Αν μάλιστα κοιτάξει κανείς πως το μέλλον του στην ομάδα πέρασε από χίλια κύματα με ενδεχόμενες αποχωρήσεις και κακή μεταχείριση στην αρχή της χρονιάς από τον Τσιώλη (ανεξήγητες αλλαγές και περιθωριοποίηση) θα καταλάβει πως όσα πέτυχε έχουν μεγάλη αξία. Πολυεργαλείο μάλιστα τα χέρια οποιουδήποτε προπονητή, αφού μόνο στόπερ και τερματοφύλακας δεν έχει παίξει, έχοντας πλέον καθιερωθεί στο δεξί άκρο της άμυνας με εξαιρετική επιτυχία και πολλές επελάσεις. Με νούμερα, ο Καζναφέρης έπαιξε σε 19 ματς, συμπληρώνοντας 1413′ λεπτά συμμετοχής και μοιράζοντας και δύο ασίστ.

5. Γιάννης Γιαννιώτας

Από τις αποκαλύψεις της σεζόν. Από τα λίγα θετικά που πιστώνονται (όχι μόνο) στον Πρόμπιερζ. Τον έβαλε ο Πολωνός στο ματς με τον Ολυμπιακό και αμέσως ο μικρός έδειξε κάποια από τα στοιχεία του. Ταχύτατος, με έκρηξη που θυμίζει παίκτες τοπ επιπέδου. Εκπληκτική ικανότητα στο παιχνίδι της κατά μέτωπον επίθεσης, πλέον αποτελεί από τους βασικούς της επόμενης σεζόν κι ένας από αυτούς που θα στηριχθεί πάνω του η νέα ομάδα. Ίσως ο… μπροστάρης της νουβέλ βαγκ, μιας και πήρε τις περισσότερες ευκαιρίες δικαίως κι έδειξε το δρόμο και στα υπόλοιπα φυντάνια. Πρόλαβε σε 19 παιχνίδια και 1006 λεπτά που έπαιξε να σκοράρει και τρεις φορές. 

6. Βασίλης Τριανταφυλλάκος

Θα μπορέσουμε να τον δούμε του χρόνου καλύτερα. Ταπεινός και χωρίς φανφάρες, ήρθε στο Χαριλάου μιας και ο Άρη τον κέρδισε από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ένστικτο κίλερ στην περιοχή με καλές τοποθετήσεις και εξαιρετικό κορμί. Χρειάζεται βελτίωση στην ταχύτητά του, όσο μπορεί να δουλέψει σε αυτόν τον τομέα. Πάντως στην αναγνωριστική του χρονιά πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ κόντρα στον Πανιώνιο, παίζοντας σε 13 ματς και συμπληρώνοντας 559 λεπτά συμμετοχής.

To Top