ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα αξιοπερίεργα από την πρεμιέρα της Α1 κατηγορίας!

Χρήσιμα και αξιοσημείωτα στατιστικά για παίκτες και ομάδες προέκυψαν από το τζάμπολ της A1 κατηγορίας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά

-Τις 100 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στην κανονική περίοδο, με όλες τις ομάδες, πλην του Ολυμπιακού, έφτασε ο Παναθηναϊκός Superfoodsμε το 81-71 επί του Προμηθέα Πατρών.

-Τις 504 ασίστ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Νικ Καλάθης, ξεπερνώντας έτσι τον άλλοτε συμπαίκτη του Κώστα Τσαρτσαρή (503) και «πιάνοντας» τον Κώστα Σλούκα στην 30ή θέση των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της Basket League.

Γιάννης Μπουρούσης, στην επιστροφή του στην Basket League, έγινε μόλις ο ένατος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που ξεπερνά τα 1.600 ριμπάουντ. Πλέον έχει 1605 και «κυνηγά» αρχικά τον Τόνι Κόστνερ που έχει σταματήσει στα 1626 και εν συνεχεία τους Λάζαρο Παπαδόπουλο και Ντράγκαν Τάρλατς που έχουν 75 και 80 περισσότερα, αντίστοιχα. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού Superfoods συμπλήρωσε 264 αγώνες στη λίγκα και στους 48 από αυτούς έχει τελειώσει έχοντας 15+ πόντους και 5+ ριμπάουντ.

Τζέιμς Γκιστ ξεπέρασε -κατά δύο- τις 200 εύστοχες ελεύθερες βολές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods στην Basket League.

-Έβδομη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Κόροιβο, ανεξάρτητα από την έδρα που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες.

Βαγγέλης Μάντζαρης «έπιασε» στους 197 συμμετοχές τον Τζανή Σταυρακόπουλο και ετοιμάζεται για τις 200, αλλά και την είσοδο στο Top-100 της Basket League. Επίσης, συμπλήρωσε 200 εύστοχα τρίποντα και πλέον «κυνηγά» για να ξεπεράσει στη σχετική λίστα τους Ντούσαν Βούκσεβιτς και Γιάννη Σιούτη που έχουν από δύο παραπάνω.

Γιώργος Πρίντεζης ξεπέρασε τις 500 προσπάθειες σε σουτ τριών πόντων. Έχει μέχρι στιγμής 170/502.

Ντίνος Καλαμπάκος, που ως παίκτης είχε αγωνιστεί σε 51 αναμετρήσεις της Basket League, έκανε το ντεμπούτο του στους πάγκους της Λίγκας. Ακόμα το «βάπτισμα του πυρός» πήραν οι Αντώνης Μιχάλογλου, Απόστολος Αποστολίδης, Αντρέας Μπεκρής, Ανδρέας Αθανασόπουλος και Αλέξης Κάτζος που έπαιξαν για πρώτη φορά στην κατηγορία.

-Πέντε αγώνες κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, πέντε νίκες για την ΑΕΚ από την επιστροφή της στην Basket League και έπειτα.

-Δύο θέσεις ανέβηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής στη λίστα των σκόρερ της λίγκας ξεπερνώντας τον Βίκτορ Αλεξάντερ και τον Γιώργο Δέδα. Θέλει ακόμα 35 ώστε να προσπεράσει και τον Τόνι Ουάιτ και να μπει στο Top-100. Αντίστοιχα, ξεπέρασε σε ριμπάουντ τον Τζέιμς Φόρεστ και… ετοιμάζεται για την 1000άδα, καθώς χρειάζεται ακόμα 22.

Γιαννούλης Λαρεντζάκης έδωσε την πρώτη του ασίστ με τη φανέλα της ΑΕΚ που ήταν, όμως, η 150ή στην καριέρα του στη Λίγκα έχοντας παίξει με Ίκαρο, Άρη και Κολοσσό.

Γιώργος Τσιάρας με τους 13 πόντους που σημείωσε έφτασε του 1.670 και προσπέρασε τον Δημήτρη Τσαλδάρη της Λευκάδας, ενώ έχει μπροστά του με δύο περισσότερους τον Μάριο Μπατή. Παράλληλα, έφτασε τα 639 ριμπάουντ, όσα είχε στη Λίγκα και ο Ιάκωβος Τσακαλίδης.

-Σε… 3-2 μείωσε το προσωπικό του σκορ, ο Χάρης Μαρκόπουλος απέναντι στον πατέρα του Σούλη, στις αναμετρήσεις τους στην Basket League.

-Ρεκόρ καριέρας για τον Απόλλωνα Τσόχλα αποτελούν οι 19 πόντοι που σημείωσε στη Λευκάδα. Στην έκτη του σεζόν στην Basket League – έφτασε τις 155 συμμετοχές – είχε σκοράρει μία φορά 18 πόντους και άλλες δύο από 17. Μάλιστα, τους 18 πόντους τους είχε σημειώσει ως παίκτης του Ρεθύμνου απέναντι στον ΠΑΟΚ ένα χρόνο πριν αλλάξει φανέλα και συγκεκριμένα την 1η/12/2012 στην ήττα του Ρεθύμνου με 91-85 στην Πυλαία. Ακόμα, ξεπέρασε τους 500 πόντους με τα χρώματα του ΠΑΟΚ στην Basket League.

-Από τη σεζόν 2009/10 και έπειτα, όταν και φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Χρήστος Ταπούτος, όποτε τίθεται αντίπαλος του «Δικεφάλου» τελειώνει με διψήφιο αριθμό πόντων. Με τη φανέλα τηςΔόξας Λευκάδαςσκόραρε σε έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι 10+ πόντους! Παράλληλα, με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που πήρε ξεπέρασε – κατά ένα – τα 1.000 και έγινε ο 13ος παίκτης στην ιστορία της Λίγκας που φτάνει σε τετραψήφιο αριθμό!

-Τη δεύτερη νίκη του στη Ρόδο επί του Κολοσσού σημείωσε το Ρέθυμνο και μάλιστα, παραλίγο να το κάνει με το ίδιο σκορ. Με 74-66 νίκησε το απόγευμα του Σαββάτου (8/10) με 76-66 είχε νικήσει τη σεζόν 2013-14!

-Το τρίτο του double-double στην Basket League σημείωσε ο Χάρης Γιαννόπουλος (13π., 10ριμπ.). Τα δύο προηγούμενα τα είχε ως παίκτης του Περιστερίου τη σεζόν 2011/12 στις ήττες από Ρέθυμνο (12π., 12ριμπ.) και Ολυμπιακό (20π., 10ριμπ.).

-Ένα αμυντικό ριμπάουντ ήθελε ο Γιάννης Γεωργαλλής για τα 700, μάζεψε πέντε και πλέον θέλει άλλα δέκα για να μπει στο Top-40 στην ιστορία της Λίγκας.

-Με τους 10 πόντους που σημείωσε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έφτασε τους 1638 και ξεπέρασε τους Ρόι Τάρπλεϊ και Μάρλον Μάξεϊ και έφτασε τον Μπίλι Κις στην λίστα των σκόρερ.

-Με ήττα άρχισε την παρουσία της στην Basket League η Κύμη και μάλιστα είναι η πρώτη φορά τα τελευταία που η ομάδα της Εύβοιας αρχίζει το πρωτάθλημα με ήττα καθώς σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες νικούσε πάντα στην πρεμιέρα!

– Στην επιστροφή του στην Basket League ο Αλέξανδρος Σιγκούνας σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία με τους 18 πόντους που σημείωσε στην ήττα της Κύμης από το Λαύριο.

Ντεμάριους Μπολντς αγωνίστηκε για 38η φορά στην Basket League και για 34ο παιχνίδι τελείωσε έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων. Έχει σκοράρει σε όλα όσα έχει αγωνιστεί ενώ σε 11 από αυτά σημείωσε 20+ πόντους! Επίσης, τα 9 εύστοχα δίποντα είναι η καλύτερη επίδοση όπως και το 90%.

To Top