ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα αρνητικά ρεκόρ της χθεσινής βραδιάς στην Πυλαία

Είναι σχεδόν γεγονός ότι ο χθεσινός Αρης ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σημείωσε τη χειρότερη επιθετική επίδοση της στο φετινό πρωτάθλημα με 51 πόντους. Η προηγούμενη ήταν εκείνη του πρώτου αγώνα της σειράς με τον Ολυμπιακό όταν σημείωσε 53 πόντους. Στον αντίποδα πάντως οι 62 πόντοι που δέχτηκε αποτελούν την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση της, αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 65 πόντων του αγώνα με την ΑΕΝΚ Δημούλας.

*Οι δύο ομάδες σούταραν λίγο-πολύ με την ίδια ευστοχία εντός παιδιάς (είχαν 40,62% στα δίποντα, ενώ στα τρίποντα είχε 27,27% ο ΠΑΟΚ και 25% ο Αρης) αλλά ο ΠΑΟΚ είχε 69,23% στις βολές έναντι του 52,63% του Αρη.

*Αρνητικό ρεκόρ των 36 ως τώρα αγώνων των “κίτρινων” στο πρωτάθλημα, είναι οι επτά ασίστ που είχαν σήμερα. Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση τους, ήταν εκείνη των 11 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna και το δεύτερο εκτός έδρας για τα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό.

*Ο Βασίλης Σίμτσακ έδωσε πολλές μάχες κοντά στο καλάθι “αγγίζοντας” το “νταμπλ-νταμπλ” με οχτώ πόντους (με 4/4 βολές, 2/2 δίποντα) και 10 ριμπάουντ. Μάλιστα ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του στη σεζόν με τα 10 “σκουπίδια” αφού τόσα είχε και στο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής με τα Τρίκαλα BC Aries.

*Ο έμπειρος φόργουορντ-σέντερ αναδείχτηκε -βάσει του ranking- ο MVP του σημερινού Αρη ωστόσο είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό έγινε με μόλις 12 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του πρωταθλήματος. Με ακριβώς την ίδια επίδοση είχε κερδίσει αυτόν τον άτυπο τίτλο των “κίτρινων” και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με την ΑΕΚ. Αυτή είναι και η χαμηλότερη για τον εκάστοτε MVP του Αρη στο φετινό πρωτάθλημα.

πηγή: esake.gr

To Top