Τα βλέπει αυτά η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ; Ο Λίνεν κατήγγειλε εισβολή των οπαδών της ΑΕΚ στην προπόνηση και απειλές σε παίκτες και Δέλλα!

Ο Έβαλντ Λίνεν δεν μάσησε τα λόγια του εκφράζοντας την άποψη του για όσα συνέβησαν στην ΑΕΚ το διάστημα που βρισκόταν στον πάγκο της. Σε ένα ξέσπασμα του ο Γερμανός προπονητής προχώρησε σε σημαντικές καταγγελίες, αποκαλύπτοντας “ντου” οπαδών της Ένωσης στην πρώτη προπόνηση του Δέλλα με απειλές προς παίκτες και προπονητή.   

Σε συνέντευξη του στην Frankfurter Allgemeine τόνισε μεταξύ άλλων:

Ο διάδοχός σας είναι ο Δέλλας, που ήταν ο λίμπερο του Ρεχάγκελ όταν η Ελλάδα κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

“Έζησε κατευθείαν αυτό που του έμελλε. Καθόμουν στα γραφεία για να λύσω το συμβόλαιό μου και μπορούσα μέσω του παραθύρου να δω το γήπεδο, όπου ο Δέλλας έκανε την πρώτη του προπόνηση. Ξαφνικά εισέβαλαν 50 οπαδοί στο χορτάρι, απείλησαν τους παίκτες σε περίπτωση ήττας στο επόμενο παιχνίδι και απαίτησαν από τον Δέλλα και τους βοηθούς του να εξαφανιστούν γιατί διατηρούν δήθεν περίεργες επαφές με παλαιά στελέχη”.

Απειληθήκατε από βίαιους οπαδούς της ΑΕΚ;

“Εγώ προσωπικά όχι, αλλά ένας από τους παίκτες μου κυνηγήθηκε και χτυπήθηκε στον αγωνιστικό χώρο, γιατί κατά την προηγούμενη αγωνιστική είχε κάνει μια υποτιμητική κίνηση με το χέρι σε μερικούς οπαδούς, οι οποίοι πριν τον είχαν προσβάλει. Εγώ και άλλοι παίκτες μπήκαμε στη μέση. Ήταν μια αναξιοπρεπής ακραία κατάσταση, που δεν είχα ζήσει ποτέ”.

Από πού πηγάζει η βία;

“Από την απογοήτευση. Η ΑΕΚ ήταν πάντα μεγάλη ομάδα και έπαιζε συχνά στην Ευρώπη. Και την ΑΕΚ την συνοδεύει μια κοσμοθεωρία στην Ελλάδα. Πολλοί άνθρωποι είναι αριστεροί, κοινωνικά κατατρεγμένοι και βλέπουν το κλαμπ σαν πατρίδα. Πιστεύω ότι ήθελαν μέσω της πίεσης να βελτιώσουν την απόδοση των παικτών και να ταρακουνήσουν τον σύλλογο”.

Πώς το έκαναν αυτό;

“Η ακραία μορφή ήταν η κατάληψη των γραφείων μας. Πενήντα, εξήντα μέλη της Original, έτσι ονομάζεται η κύρια ομάδα οργανωμένων, μπήκαν μέσα, απαίτησαν απαντήσεις και λύσεις και μερικοί από αυτούς έμειναν για δύο μήνες. Μετά από αυτό, οι συνεργάτες μου δεν ξαναφάνηκαν στη δουλειά. Κανείς δεν τολμούσε να φωνάξει την Αστυνομία”.

Αυτό καλείται αναρχία

“Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις Αρχές ή σε ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ έχουν εκλείψει εντελώς. Το προεδρείο εξαφανίστηκε παρομοίως, για εβδομάδες κανείς δεν το είδε. Οι Original έμειναν για πολλές εβδομάδες, αλλάζοντας μέλη και δύναμη”.

To Top