Τα βρήκε με τους επτά της European Super League για τις οικονομικές ποινές η UEFA

“Χρυσή λύση” με τους επτά από τους δώδεκα συλλόγους της European Super League βρήκε η UEFA.

Οι παράγοντες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ολοκλήρωσαν τις πρώτες συζητήσεις με τους «αποστάτες» και έχει καταλήξει σε συμφωνία όσον αφορά τις οικονομικές ποινές με τους «7», ενώ και η Ιντερ φέρεται να είναι πολύ κοντά στο να μπει στην λίστα με τους συλλόγους που θα δεχτούν μικρότερες ποινές, ωστόσο ακόμη δεν έχει υπάρξει ακόμη οριστική συμφωνία. Αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ του ESPN.

Οι επτά ομάδες είναι οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αντίθετα, οι τέσσερις σύλλογοι που επιμένουν στην στάση τους, κινδυνεύουν με αποκλεισμό ως και δύο χρόνια από τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA. Ο λόγος για τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Γιουβέντους.

Η UEFA εκτός του αποκλεισμού από τις διοργανώσεις της, είναι αποφασισμένη να τους επιβάλει και ένα βαρύ πρόστιμο. Η Μίλαν είναι η μόνη από τις 4 που έχει παραδεχτεί το λάθος της, ωστόσο δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία ακόμη με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Στην διάρκεια των συζητήσεων, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν ανέφερε πως το γκρουπ των «12» αποτελείται από τρεις διαφορετικές ομάδες συλλόγων και έκανε επίθεση με το… γάντι στους τρεις που διαχωρίζουν την θέση τους.

«Είναι ξεκάθαρη η διαφορά των αγγλικών ομάδων από τις άλλες έξι. Αυτοί βγήκαν πρώτοι και παραδέχτηκαν το λάθος τους. Μετά ήρθαν Ατλέτικο, Μίλαν και Ιντερ και μετά υπάρχουν αυτές που νομίζουν ότι η Γη είναι επίπεδη», ανέφερε και πρόσθεσε πως «υπάρχει μεγάλη διαφορά με αυτές. Όμως ο καθένας θα θεωρηθεί υπεύθυνος για τις πράξεις τους».

To Top