Τα βρόντηξε (πάλι) κι έφυγε ο Μίσελ

Μόλις τρεις μήνες διήρκεσε η θητεία του Ανρί Μισέλ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Κένυα. Ο πρώην προπονητής του Άρη αποχώρησε από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, επικαλούμενος διαφορές για τους όρους του συμβολαίου του.

Στη σύντομη παρουσία του στο «τιμόνι» της Κένυας, ο 65χρονος τεχνικός είχε δύο ήττες σε φιλικούς αγώνες, προτού αρνηθεί να ακολουθήσει την αποστολή στην Ουγκάντα για το «East and Central African Senior Challenge Cup», στο οποίο η ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

«Δεν μπορούσα να βρω μία φιλική συμφωνία αναφορικά με τη συμμόρφωσή μου με αρκετούς όρους του συμβολαίου μου» αναφέρει σε σημερινή δηλωσή του ο Μισέλ. Από την πλευρά της, η ομοσπονδία της Κένυας βρήκε ήδη τον αντικαταστάτη του, καθώς ανέθεσε τα «ηνία» της εθνικής στον Τζέιμς Νάντουα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο… πολυταξιδεμένος Μισέλ έχει εργαστεί σε 12 χώρες από το 1988, όταν αποχώρησε από την εθνική Γαλλίας. Στον πάγκο του Άρη κάθισε το 2001, αλλά έφυγε στα μέσα της χρονιάς.

Ο Γάλλος τεχνικός έχει μετάσχει σε τέσσερις τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου με ισάριθμες ομάδες: με τη Γαλλία το 1986, με το Καμερούν το 1994, με το Μαρόκο το 1998 και την Ακτή Ελεφαντοστού το 2006. Επίσης έχει καθήσει στον πάγκο της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Τυνησίας.

To Top