Τα γκαρντάσια του Άρη και της Ντόρτμουντ (photos)

Η αδελφοποίηση των οπαδών του Άρη με της Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν είναι απλά… λόγια. Εδώ κι αρκετά χρόνια έχει δημιουργηθεί μια σχέση αλληλοεκτίμησης, σεβασμού και συμπάθειας, η οποία εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία.

Πρόσφατα, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της Ντόρτμουντ, οι οπαδοί της γερμανικής ομάδας σήκωσαν ένα μεγάλο πανό με μήνυμα στήριξης προς τα «αδέλφια» τους στην Ελλάδα. «Σε όποια κατηγορία κι αν παίζετε εμείς για πάντα μαζί σας» έγραφε, ενός στον χθεσινό τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας υπήρχε πανό του Super 3.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που… σηκώνονται πανιά στο «Βεστφάλεν» ή σε γήπεδο που αγωνίζεται η Ντόρτμουντ ή ο Άρης. Έχουν συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν και το SPORTIT σας παρουσίαζει μερικές από αυτές.

Τον Φεβρουάριο του 2013 οπαδοί της Ντόρτμουντ ήρθαν στη Θεσσαλονίκη και βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο, για να παρακολούθησουν τον αγώνα του Άρη με το Ρέθυμνο.

Την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 στον αγώνα της Ντόρτμουντ με την Νυρεμβέργη «σηκώθηκε» πανό που έγραφε «Λευτεριά στον Άρη», ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 25 του μήνα, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης, με ένα ακόμη πανό οι οπαδοί της Ντόρτμουντ ευχήθηκαν «χρόνια πολλά».

Φίλοι του Άρη… στήριξαν την Μπορούσια στον τελικό του Τσάνμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν Μονάχου, ενώ αρκετές φορές οι Γερμανοί τραγούδησαν συνθήματα των Αρειανών (με τις απαραίτητες μετατροπές για τη δική τους ομάδα).

Φέτος, το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκαν ξανά φίλοι της Ντόρτμουντ.

1891190_10151999419667986_1742880201_n aris_pano DORTMUND image_resizer1

Πηγή:sportit.gr

 

To Top