Τα… γκολ  του Γιουτίκα στην Αντιπεριφέρεια

Ο  Κώστας Γιουτίκας, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος  με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη»  του Απ. Τζιτζικώστα, ανήκει στη γενιά των νέων πολιτικών, που έχουν  ψύχραιμο πολιτικό λόγο και παράγουν έργο.

Πολιτικός  Μηχανικός, με γνώση  της Διοίκησης,  έχει αναλάβει  πρωτοβουλίες, δράσεις και παρεμβάσεις που δίνουν λύσεις ποιότητας.

Μιλάμε  μαζί του για τα …γκολ που βάζει στην Αντιπεριφέρεια, την καθημερινότητά   του και το γήπεδο.

Κύριε Γιουτίκα, στην πρόσφατη κεντρική σας  προεκλογική εκδήλωση, η εντυπωσιακή  συμμετοχή   των πολιτών, απέδειξε ότι είστε ιδιαίτερα αγαπητός. Τι νομίζετε ότι είναι αυτό που σας  διακρίνει και το έχει εκτιμήσει ο κόσμος;

«Νομίζω ότι οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν ότι δεν μου αρέσουν οι μεγαλοστομίες και ότι προτιμώ να μιλάει για μένα η δουλειά μου και το έργο μου. Σέβομαι την ψήφο που μου έδωσαν  το 2019 και  εργάζομαι μεθοδικά, ώστε  να τους δίνω συνεχώς αποδείξεις. Κατά τα άλλα, είμαι ένας  απλός καθημερινός άνθρωπος όπως όλοι. Με τα άγχη μου, με τις χαρές και τις λύπες, με τις ανησυχίες και τις αγωνίες μου. Και  είμαι πολύ  περήφανος που έχω φτιάξει  μια όμορφη οικογένεια η οποία με στηρίζει σε κάθε μου  βήμα».

Ποιά είναι τα πιο σημαντικά αποτελέσματα  της δουλειάς  σας στην Αντιπεριφέρεια , κατά τη διάρκεια της τετραετίας;

«Αποκαταστήσαμε το σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό Κόλπο. Με εκτεταμένες επιχειρήσεις καθαρισμού  και εντατικό πρόγραμμα ελέγχου των βιολογικών καθαρισμών των Δήμων και της Βιομηχανικής Περιοχής, εξασφαλίσαμε την απαλλαγή των νερών του Θερμαϊκού από επικίνδυνα μικροβιακά και άλλα φορτία. Εκσυγχρονίσαμε τους 7  Σταθμούς Μέτρησης  των Ατμοσφαιρικών Ρύπων στη Θεσσαλονίκη και εγκαταστήσαμε 2  νέους. Στηρίζουμε την ηλεκτροκίνηση για μια καλύτερη  ποιότητα ζωής  μέσα στις πόλεις. Δημιουργούμε νέες  διαδρομές για να γίνουν η  Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία, πιο ανθρώπινες, έξυπνες, πράσινες και φιλικές ».

Υλοποιείτε  μια πολύ μεγάλη  παρέμβαση  και στο Δυτικό Παράκτιο Μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Πως προχωρά το πρόγραμμα για την εξυγίανση και την ανάδειξη του;

«Με διασφαλισµένη χρηµατοδότηση 7.070.356€από ευρωπαϊκούς πόρους, υλοποιούµε, τη µεγαλύτερη  παρέμβαση των τελευταίων 50 χρόνων στο δυτικό παράκτιο µέτωπο. Επιδιώκουµε να το καταστήσουµε ξανά επισκέψιµο  και να το συνδέσουµε αρµονικά και λειτουργικά µε τον υπόλοιπο αστικό ιστό της πόλης. Προχωρήσαµε σε δενδροφυτεύσεις, δημιουργούμε στάση θαλάσσιας συγκοινωνίας, σχεδιάζουμε την κατασκευή ποδηλατοδρόμου και μια έργα ήπιας ανάπτυξης και αναψυχής. Είναι η πρώτη φάση του εμβληματικού πρότζεκτ  για την ενοποίηση και  την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Καλοχώρι έως το Αγγελοχώρι.  Χτίζουμε μια Περιφέρεια που  θα αντανακλά τον καλύτερό μας εαυτό, γιατί την αξίζουμε και την οφείλουμε στα παιδιά μας».

Σημαντική πράγματι πρωτοβουλία,  που απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς. Βρίσκετε  όμως  χρόνο και  για το γήπεδο.

«Η ώρα  του γηπέδου, είναι από τα λίγα διαλείμματα που επιτρέπω στον εαυτό μου. Άλλωστε οι μεγάλες  αγάπες, δεν κρύβονται!

Επιπλέον,  οι φίλαθλοι του Άρη που  διακρίνονται για την ψύχραιμη, χωρίς ακρότητες συμπεριφορά τους, βοηθούν ώστε κάθε αγώνας να είναι  πραγματικά  μια γιορτή του ποδοσφαίρου!

Και θα μου επιτρέψετε να πω και κάτι ακόμη σε σχέση με τα φαινόμενα  βίας στα γήπεδα και έξω από αυτά από κακώς εννοούμενους ποδοσφαιρόφιλους. Είναι ευθύνη μας να μην επιτρέψουμε την επανάληψη άλλης  τραγωδίας, όπως αυτή που ζήσαμε με τη δολοφονία  του 19χρονου  Άλκη  και όλων των άλλων παιδιών έως τώρα. Πήγα το γιο μου, όπως πολύς κόσμος, στο σημείο που άφησε την τελευταία  του πνοή ο Άλκης, του ανάψαμε ένα κεράκι και αφήσαμε μερικά λουλούδια. Τη συζήτηση που κάναμε και τα συναισθήματα που βίωσε εκείνη την ώρα, πιστεύω ότι δεν θα  τα ξεχάσει ποτέ.  Είναι υποχρέωση μας να μην επιτρέψουμε τη λήθη και να δείξουμε στα νέα παιδιά τι αληθινά σημαίνει να είσαι φίλαθλος».

 

To Top