ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τα δεδομένα στην υπόθεση Γιάνκοβιτς και το διαφαινόμενο “unhappy end”

Ο Άρης δεν πρόκειται να κινηθεί για την απόκτηση του Βλάντο Γιάνκοβιτς για έναν και μοναδικό λόγο και αυτός είναι οικονομικός. Και αν αυτό επιβεβαιωθεί στην πράξη, ορθώς πράττει.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS οι κίτρινοι θέλουν τον Γιάνκοβιτς και προφανώς ο Γιάνκοβιτς θέλει να παίξει ξανά στον Άρη. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, αυτό δεν θα συμβεί, διότι οι προτεραιότητες του μπασκετικού τμήματος φέτος είναι να διατηρηθεί η οικονομική ισορροπία, να πληρώνονται οι υποχρεώσεις για την τρέχουσα ομάδα που έχει ήδη ένα μπάτζετ 500.000 ευρώ, να πληρώνονται οι παίκτες που υπέγραψαν πρόσφατα τους διακανονισμούς για την άρση των ban και να πληρώνονται και οι παίκτες που ακόμα έχουν λαμβάνειν δόσεις μέσω του άρθρου 99.

Ο Γιάνκοβιτς προφανώς και είναι παίκτης που θα μπορούσε να αλλάξει επίπεδο τον Άρη, να τον κάνει καλύτερο, ποιοτικότερο. Θα τον έκανε, όμως, την ίδια στιγμή και πιο ευάλωτο οικονομικά και αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί κανείς, ιδίως η διοίκηση και ο Δημήτρης Γουλιέλμος που πληρώνει.

Υπάρχουν συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις (περίπου στα 100.000 ευρώ) από τον 29χρονο φόργουορντ, οι οποίες κρίνονται εκτός των δυνατοτήτων του Άρη. Αυτές οι απαιτήσεις είναι λογικό να τις έχει ο παίκτης μετά την εξαιρετική σεζόν που έκανε, ανεξαρτήτως ότι ακόμα δεν έχει βρει ομάδα που τον καλύπτει αγωνιστικά και οικονομικά.

Δεν χωράει αμφιβολία πως ο Γιάνκοβιτς είναι παίκτης που θα ήθελαν όλοι στον Άρη, αλλά επειδή ακριβώς τα έσοδα είναι συγκεκριμένα, τα έξοδα επίσης συγκεκριμένα, θα είναι οικονομικό ρίσκο να προστεθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό στις υποχρεώσεις της ομάδας φέτος για να επιστρέψει ο διεθνής φόργουορντ στην ομάδα.

Ακόμα κι αν αυτά τα επιπλέον χρήματα υπήρχαν, θα ήταν πιο σώφρων από την πλευρά του Γουλιέλμου και της διοίκησης – ειδικά την φετινή χρονιά, πρώτη μετά από ban 18 μηνών – να δοθούν στα οφειλόμενα και προς τον ίδιο τον Γιάνκοβιτς και προς άλλους παίκτες, ώστε να μειώνεται το χρέος ή να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των δόσεων των συμβολαίων των παικτών και των λοιπών διακανονισμών.

Αυτός και μόνο είναι ο λόγος που κατά πάσα πιθανότητα οι δύο πλευρές δεν θα συνεργαστούν. Πώς μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα; Δύο τρόποι υπάρχουν. Ή να ρίξει τις απαιτήσεις του ο Γιάνκοβιτς σε σημείο που θα μπορεί ο Άρης να ελέγξει το όποιο οικονομικό ρίσκο υπάρξει ή να αντικαταστήσει ο Γιάνκοβιτς άλλον παίκτη του ρόστερ. Αυτή τη στιγμή και τα δύο μοιάζουν όχι πολύ πιθανά σενάρια.

To Top