Τα δύο θέματα που “καίνε” τον μπασκετικό Άρη για την επόμενη χρονιά

Στις 10 Μαϊου όταν και οι μέτοχοι της ΚΑΕ Άρης θα συναντηθούν για να κάνουν την γενική συνέλευση και να πάρουν απόφαση για το επόμενο διοικητικό σχήμα, θα πρέπει να βρουν λύσεις και σε δύο πολύ καίρια ζητήματα, τα οποία κρίνουν εν πολλοίς την πορεία του τμήματος την επόμενη χρονιά και τα επόμενα χρόνια. Οι υποχρεώσεις στο άρθρο 99 και το απαγορευτικό μεταγραφών της FIBA είναι άρρηκτα δεμένα θέματα με την πορεία της ομάδας.

Ο Άρης πέραν του ότι χρειάζεται μέχρι 30 Ιουνίου το ποσό των 180.000 ευρώ (ήδη μέρος αυτού έχει πληρωθεί σε δόσεις ΙΚΑ, εφορίας), από 1 Ιουλίου 2014 έως 30 Ιουνίου 2015 θα πρέπει να βρει περισσότερα από 600.000 ευρώ για να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του πρώτου έτους υπαγωγής στο άρθρο 99. Αυτά τα χρήματα θα πρέπει να βρεθούν μέσα από τα έσοδα της ΚΑΕ, όμως πρέπει να συνυπολογίσει κανείς ότι για την επόμενη χρονιά δεν υπάρχει ακόμα εξασφαλισμένη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ και οι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα θα προκύψει το ίδιο ποσό (250.000 ευρώ) που υπάρχει φέτος.

Επιπλέον τεράστιο θέμα για τον Άρη είναι η άρση του απαγορευτικού μεταγραφών από την FIBA. Ο Άρης δεν μπορεί να πορευτεί και την επόμενη χρονιά χωρίς να έχει ελευθερία κινήσεων στο μεταγραφικό μέτωπο, διότι δεν υπάρχουν πλέον επιλογές από την ελληνική αγορά. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τους Σκορδίλη και Μάιλς για τον διακανονισμό της οφειλής που υπάρχει, ενώ με τον Μπράιαντ Ντάνστον αν και υπάρχει προφορική συμφωνία, δεν έχει ακόμα τηρηθεί από την πλευρά της ΚΑΕ.

 

To Top