ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα δύο συστήματα και οι βάσεις για την ευελιξία που θέλει ο Ένινγκ…

Στο χθεσινό φιλικό (προπονητικού χαρακτήρα) του Άρη με την Αγία Μαρίνα Βέροιας, ο Μίχαελ Ένινγκ παρέταξε τις δύο ενδεκάδες που χρησιμοποίησε με διαφορετικό σχηματισμό.

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια: Νίκος Οικονόμου

Στο πρώτο ημίχρονο, χρησιμοποιώντας τους παίκτες που αυτή τη στιγμή λογίζονται ως βασικοί επέλεξε το 4-3-3 το οποίο θέλει να καθιερώσει στον φετινό Άρη. Ο Ματίγια αγωνίστηκε πίσω από τους Τζέγκο-Σάσα στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, σκέψη στην οποία ο Ένινγκ δεν αποκλείεται να επιμείνει. Κι αυτό γιατί θεωρεί πως ο Ισπανός είναι ο κατάλληλος για να πάρει την πρώτη πάσα από την άμυνα και να δημιουργήσει το παιχνίδι της ομάδας του μεσοεπιθετικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιώντας τους υπόλοιπους έντεκα, άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-2-3-1, τοποθετώντας τον Μπερτόγλιο πίσω από τον Χατζηπιρπιρίδη που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γερμανός έχει μιλήσει αρκετές φορές για την ευελιξία που θέλει να έχει η ομάδα του σε αυτό το κομμάτι και όλα δείχνουν πως στο τακτικό κομμάτι, είτε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, είτε και στη συνέχει θα δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτά τα δύο συστήματα.

Ήδη, με δεδομένο ότι οι μεταγραφές έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση, το 4-3-3 συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, ωστόσο επιλογές παικτών έγιναν και με γνώμονα το 4-2-3-1. Ένινγκ και Χαριστέας έχουν συζητήσει ενδελεχώς το συγκεκριμένο ζήτημα εδώ και μήνες, γι αυτό και διαμόρφωσαν ανάλογα την μεταγραφική πολιτική της ομάδας, ως προς την επιλογή των προσώπων.

 

 

 

To Top